Omdat er waarschijnlijk meer ouders zijn met dezelfde vragen, hebben wij de veelgestelde vragen en bijbehorende antwoorden op een rijtje gezet .

Hoe kan ik mijn zoon/dochter inschrijven?
Dat kan via FlexWeb (uw digitale KomKids omgeving via de computer of laptop). Klik hier voor een uitleg (PDF). Het is helaas niet mogelijk om via de App (op telefoon of tablet) in te schrijven. 
Nieuw bij KomKids? Dan kunt u zich hier inschrijven voor SummerKids 2018. 

Ik wil meerdere kinderen inschrijven voor SummerKids, moet ik elk kind apart inschrijven?
Ja, elk kind moet apart worden ingeschreven. Het voordeel van FlexWeb is dat de ouder- en kindgegevens al bekend zijn en je alleen de keuzes voor de workshops of uitstapjes hoeft door te geven.

Tot wanneer kan ik mijn kinderen inschrijven voor SummerKids?
Om alles tot in de puntjes te kunnen voorbereiden ontvangen wij graag jullie aanmelding voor maandag 18 juni 2018.

Ik kan de digitale versie van het programma niet openen, downloaden of printen, is er nog een andere manier om het programma in te zien?
Dat kan, op de locaties ligt een papieren versie ter inzage en hier kunt u het programma openen als PDF.

Wat moet ik doen op de dag zelf als mijn zoon/dochter toch niet kan komen?
Wanneer jullie zoon/dochter toch niet kan komen, om welke reden dan ook, geef dit op de betreffende dag a.u.b. vóór 9.00 uur telefonisch aan ons door via het speciale SummerKids telefoonnummer: 06-46001218. Een berichtje sturen naar dit nummer via sms of WhatsApp kan kan ook, vermeld dan in het bericht: de reden, voor- en achternaam + geboortedatum van jullie zoon/dochter.

Kan er op de dag zelf nog geruild worden van de workshop?
Dat kan alleen voor de 8+'ers en mits er voldaan wordt aan de voorwaarden zoals vermeld in het programma.

Hoe streng worden de leeftijdscategorieën en voorwaarden gehanteerd? 
Tijdens de vakantie willen wij helemaal niet streng zijn, maar aan een aantal workshops en uitstapjes zitten bepaalde voorwaarden. Hier zijn verschillende redenen voor, dit kan zijn i.v.m. veiligheid of voorschriften vanuit de betrokken organisaties/bedrijven.

Ik heb opvang vanaf 7.00 uur nodig, is dat mogelijk?
De standaard openingstijd tijdens de vakantieopvang is van 7.30 tot 18.00 uur. Wanneer jullie opvang nodig hebben vanaf 7.00 uur, is het mogelijk om een half uur extra vakantieopvang in te kopen. Het is ook mogelijk om extra verlengde opvang af te nemen tot 19.00 uur. Dit kan bij de inschrijving worden aangegeven.

Wat is het adres van Sportpark Willem-Alexander?2017 overzichtsfotosportparkPW
Sportpark Willem-Alexander
Zoomweg 2
3123 EP Schiedam

Gebruik voor de navigatie het volgende adres: Brederoweg 2 in Schiedam.
Let op dit is nog niet het eindpunt, als je rechts de weg volgt kom je op de Zoomweg, deze weg helemaal uit te rijden. Klik hier voor de routebeschijving.

Het Sportpark is vrij recent geopend en gevestigd op een unieke locatie (op het dak boven de A4) waardoor Google en veel navigatie-systemen het sportpark nog niet herkennen.

Er rijden geen trams door werkzaamheden, rijden er wel bussen?
Door werkzaamheden rijden tramlijn 21 en 24 niet gedurende SummerKids. Zie het filmpje van de RET hieronder voor meer informatie over omleidingen en bussen die als alternatief worden ingezet:Welke pedagogisch medewerkers zijn er aanwezig?
We gaan zoveel mogelijk proberen om bij de start van de dag, pedagogisch medewerkers van verschillende locaties aanwezig te laten zijn. Het is fijn om een bekend gezicht te zien en op deze manier kan er ook een goede overdracht gedaan worden van de kinderen aan de medewerkers die de hele dag blijven. Alle pedagogisch medewerkers hebben een herkenbaar KomKids shirt aan, zodat jullie direct kunnen zien wie je aan kunnen spreken. We begrijpen dat het aanspreken van een voor hen onbekende  pedagogisch medewerker voor kinderen onwennig kan zijn. Uit ervaring weten we dat kinderen hier over het algemeen snel aan wennen. 

Gaat een activiteit altijd door?
Alle workshops en uitstapjes gaan door, ook al werkt het weer niet mee of is het aantal inschrijvingen niet zo groot. Het kamp is hier een uitzondering op, als er te weinig aanmeldingen zijn, kan het kamp helaas niet door gaan.

Mogen vriendje/vriendinnetjes, broers/zussen die niet ingeschreven staan bij KomKids ook meedoen? 
Dat kan! Alle kinderen van 4 t/m 12 jaar zijn van harte welkom. Neem voor meer informatie, mogelijkheden en kosten betreft SummerKids contact op met: KomKids Informatiewinkel - afdeling Service & Advies tel.: 010 – 4493200 of per mail: service@komkids.nl

Warm eten
Als jullie extra opvang tot 19.00 uur nodig hebben, zorgen wij dat er om 18.30 uur een lekkere warme maaltijd voor de kinderen klaar staat.

Wij hopen hiermee een groot aantal vragen te hebben beantwoord. Mocht jullie vraag er toch niet tussen zitten, stel deze dan gerust aan de pedagogisch medewerkers op de groep, zij helpen jullie graag verder.

Terug