komkids-26Vanuit een vertrouwde en veilige omgeving bieden wij bij KomKids kinderen de basis van waaruit zij zich breed kunnen ontwikkelen. Dat doen we door kinderen van jongs af aan te stimuleren om op ontdekkingstocht te gaan en de wereld te ontdekken. Tijdens de KomKids-opvanguren brengen we kinderen van verschillende leeftijden en uiteenlopende achtergronden met elkaar in contact. Ze leren van elkaar, ontwikkelen hun sociale vaardigheden en ontdekken hun eigen rol binnen de groep. Zo groeien kinderen bij ons op tot zelfstandige en sociale volwassenen.

Bij KomKids is kinderopvang meer dan opvang alleen. Wij zetten alles op alles om kinderen niet alleen een plezierige tijd te bieden, maar ook om ze op de beste manier te ondersteunen in hun ontwikkeling. In ons Pedagogisch Beleid staat beschreven hoe wij:
- samenwerken met ouders / verzorgers;
- kinderen verzorgen;
- waarden en normen overdragen op de kinderen;
- spel en ontwikkelingsmogelijkheden scheppen voor de kinderen.

Kwaliteit
Niet alleen de ontwikkeling van kinderen is belangrijk voor ons. Wij zijn er trots op dat al onze medewerkers gediplomeerde professionals zijn met veel vakkennis. Bij ons krijgen ze de mogelijkheid om deze voortdurend te verbreden door middel van bijscholing en trainingen. Ook besteden we veel aandacht aan competentieontwikkeling. Het is de goede balans in de competenties van onze medewerkers die ervoor zorgt dat wij u en uw kind de kwaliteit kunnen bieden die u van ons gewend bent.

Kennis delen met ouders
De ontwikkeling van kinderen is onze specialiteit. Alle pedagogische kennis die wij in huis hebben delen we graag, onder andere door het regelmatig schrijven van blogs en het maken van vlogs. Naast het lezen van de (kennis)blogs bent u altijd welkom tijdens onze pedagogisch inhoudelijke bijeenkomsten. U kunt zich regelmatig en vrijblijvend aanmelden voor (kennis)bijeenkomsten op locatie. Alle bijeenkomsten zijn terug te vinden via de KomKids agenda.

Tips
Soms kunnen een aantal tips nieuwe inzichten geven of je verder helpen, daarom hebben we 'De vijf…..' in het leven geroepen. Vijf praktische tips over verschillende soorten (opvoed)onderwerpen. Onder #Leesplezier zijn leuke/interessante boekentips terug te vinden. Voor elk thema is wel een geschikt boek te vinden! Of dit nu opvoedboeken, ontwikkelingsgerichte boeken of gewoon leuke voorleesboeken zijn, geregeld volgen er nieuwe boekentips.