Spelen met modder is leuk! Je kan er oneindig veel leuke dingen mee maken en doen. Hieronder staan vijf voorbeelden over het spelen met modder. Veel plezier!

1. Modderglijbaan:
Van een eenvoudig blauw zeil kan je een modderglijbaan maken. Eerst maak je hem nat met water en legt hier wat modder op. Uw kind zijn of haar zwemkleding aan laten trekken en glijden maar! 

2. Voelbak met modder: 20190429 afbeelding modderbak
Verstop van alles in een bak met modder en laat je kind voelen wat er in zit. 

3. Het bos in:
Met modder spelen hoeft niet moeilijk te zijn, als het net heeft geregend is een eenvoudig tochtje naar het bos/park al voldoende. Zodra je kind kan lopen, kan hij/ zij lekker zelf op zoek gaan naar een mooie modderpoel om zich daar in uit te leven. Laat je kind maar eens vrij, zodat je heerlijk kan genieten van het spel. 

4. Modderverven:
Verven kan je met meer materialen dan alleen verf. Door een beetje kleurstof toe te voegen aan de modder krijg je ook nog eens mooie kleurtjes. Weer eens wat anders dan kleuren met stoepkrijt. 

5. Moddersoep maken: 
Jonge kinderen vinden het geweldig om van alles en nog wat te plukken en te verzamelen. In een grote emmer is dit heel makkelijk. Na afloop een beetje zand erbij en met een grote stok roeren en klaar is de enige echte moddersoep!