Welke herinneringen wil jij je kind meegeven? Als je zelf nadenkt over je eigen kindertijd herinner je je vaak niet meer welk speelgoed je hebt gekregen, maar wel welke leuke dingen je met je ouders deed. In de zomer is het heerlijk weer en tijdens vakanties kunnen jullie mooie herinneringen met elkaar maken, hieronder onze persoonlijke favorieten:

 1. Kamperen in de tuin
  Wat is er leuker en spannender dan een nachtje in de tuin slapen? In een tent of een zelfgemaakte tent van doeken onder een mooie sterrenhemel. Uiteraard kan dit ook gewoon in de woonkamer. Jij slaapt natuurlijk ook in jullie (zelfgemaakte) tent want dat is nog meer pret!

 2. Disco
  Verander de woonkamer in een echte disco met lampjes en leuke muziek. Trek je mooiste of gekste outfit aan en dansen maar!

 3. Kinderdag
  Prik een dag waarop de kinderen de baas zijn. Die dag mogen zij bepalen wat jullie eten, wat jullie gaan doen en tot hoe laat ze uitslapen. Ga er gewoon in mee en je zult versteld staan van de creativiteit van je kinderen. Gelukkig houden ze het vaak braver dan we verwachten.

 4. Picknicken
  Altijd maar aan tafel eten is wel een beetje saai. Hoe kun je het eetmoment eens gezellig maken? Nou, picknicken ónder de tafel, in de tuin of op het balkon kan ook best leuk zijn!

 5. Kunstwerk maken
  Samen een levensgroot kunstwerk maken is hartstikke leuk! Je kunt hiervoor een rol tekenpapier pakken en aan elkaar plakken zodat het een mega groot schildervel wordt of een groot laken op de grond leggen. Zo is er genoeg plek voor iedereen om er iets moois op te schilderen, plakken of tekenen.

Kijk ook eens op tips voor thuis voor activiteiten om thuis te doen.