Er zijn ontzettend veel apps te vinden om te leren, spelen en contact met anderen te hebben. Maar er zijn ook heel veel handige apps die met een gezonde ontwikkeling te maken hebben. Van gezond koken tot bewegen en van een gezonde huid tot sociale media.

Hieronder beschrijven wij onze top 5 van gezonde apps.

1. Receptenapp Slim Koken
De receptenapp Slim Koken is een app van het Voedingscentrum waarin je een gevarieerd weekmenu kan samenstellen en bereiden waarbij er bij veel recepten rekening wordt gehouden met de Schijf van Vijf. In de app kun je een weekplanning maken en voor als je geen inspiratie hebt na een dag lang werken, kan de app je verschillende suggesties geven met de ingrediënten die je al in huis hebt.

2. Zwangerhap
Als je zwanger bent kun je sommige producten beter vermijden omdat deze schadelijk kunnen zijn voor jezelf of voor je baby. In deze app kun je zien wat je wel en beter niet kunt eten. Je kunt hier producten opzoeken maar, je kunt ook volgen hoe de baby groeit in je buik. Daarnaast krijg je veiligheidswaarschuwingen wanneer er bijvoorbeeld een bacterie in een product is gevonden. Ook handig: de app geeft tips wat je kunt eten tegen zwangerschapskwaaltjes.

3. Ommetje
Bewegen is gezond! De Hersenstichting heeft een mooie app ontwikkeld waarbij competitie hand in hand gaat met bewegen. Je kunt een eigen wandelcompetitie starten met vrienden, familie of collega’s of de uitdaging aan gaan tegen de rest van Nederland. Zo kun je in deze tijd toch samen wandelen, zonder op dezelfde locatie te zijn.

4. UVLens
Een gezonde huid is erg belangrijk. Vooral jonge kinderen hebben een erg kwetsbare huid. Je insmeren met zonnebrand kan het verbranden van je huid voorkomen. Maar welk huidtype heb je nu precies, om de hoeveel tijd moet je je insmeren? En met welke factor? De app UVLens geeft antwoord op deze vragen. Het is een handige app die je laat zien welke zonkracht er op dit moment is. Daarnaast geeft de app tips voor de bescherming van de zon en stuurt je een notificatie zodra je je weer moet insmeren. Een handige app dus, nu de zomer er weer aan komt!

5. Family time
Sociale media is niet meer weg te denken uit de huidige maatschappij. Kinderen kunnen zich vaak al online redden. Maar soms vraag je je wel eens af wat ze nu precies allemaal op die tablets, telefoon of laptops doen. Het is belangrijk om hierbij een oogje in het zeil te houden omdat je tegenwoordig van alles online kunt vinden, ook dingen die niet voor kinderogen bestemd zijn. Met de FamilyTime app kies je zelf tot welke sites je kinderen toegang hebben. Ook kun je tijdslimieten instellen en bepaal je wanneer kinderen toegang hebben tot sociale media. Daarnaast kun je deze app ook downloaden op je telefoon en door de locatie tracker kun je zien waar je kinderen op dat moment zijn. Een handige app voor het hele gezin!

De meeste apps zijn te downloaden via de Play & App Store.