#Leesplezier voor ouders en peuters
Je zoon/dochter wordt 4 jaar en gaat naar de basisschool… Het ene kind staat te trappelen, want het is immers al “heel groot”, het andere kind heeft wat meer moeite om een hele dag van huis te zijn.

201803 Hoi naar schoolLisa en Jimmy - Hoi, naar school!
Auteur: Vivian den Hollander 

In verhaalvorm geschreven boekje dat vooral geschikt is om kinderen voor te bereiden op de eerste schooldag. Op elke bladzijde staat een illustratie en de uitgebreide tekst staat in witte delen van de pagina gedrukt. 

Het boekje is een deel uit de uitgebreide reeks en is een prettig geschreven verhaal om voor te lezen aan kleuters vanaf ca. 4 jaar die veel zullen herkennen uit dit boek.


201803 BobbigaatnaarschoolBobbi - Bobbi gaat naar school
Auteur: Monica Maas 

Dit boekje is op rijm geschreven. Voor het eerst naar de basisschool: een belangrijk moment in het leven van ieder kind en iedere ouder!

Dit boekje over Bobbi is een leuke voorbereiding op die spannende eerste schooldag en geeft alvast een kijkje in de kleuterklas.




#Leesplezier van basisschool naar middelbare school
Na acht jaar op de basisschool gaan kinderen in groep acht al een basis leggen voor hen verdere schoolcarrière.

201803 BrugklassersBrugklassers!
Auteur: Caja Cazemier 

Onmisbaar voor alle (aanstaande) brugklassers! 
Dit boek is een bundeling van Naar de brugklas, In de brugklas en De brugklas door.

Na de Cito-toets, het slotfeest van de basisschool en een zomervakantie vol spannende afwachting is het zover: Jesse, Vera en Isa worden brugklassers. Maar hoe vind je je weg in die doolhof van gangen en lokalen? Wat kan absoluut niet meer en wat doe je juist wel? Moet je bij Frans echt al die accentjes leren? Groot en klein leed... Maar ook veel lachen, nieuwe vriendschappen en eerste liefdes!





201803 BrugklasbikkelsBrugklas Bikkels
Auteur: Inke Brugman

Relaxed en zelfverzekerd naar de middelbare school

Brugklas Bikkels is een boek voor aankomende brugklassers (eerstejaars middelbaar) die zich stevig, sociaal vaardig en zelfverzekerd willen opstellen. Met behulp van principes uit de cognitieve gedragstherapie worden de veranderingen behandeld en worden duidelijke tools gegeven hoe hiermee om te gaan. De eerste dag en omgaan met nieuwe leraren, vrienden maken, chillen in de pauze, omgaan met pesters, social media en meer. Een bikkel is een doorzetter.