afbeelding Fiep in de natuurDoor: Addy Pool - pedagogisch begeleider KomKids

Wie kent de illustraties van Fiep Westendorp niet? Al sinds mijn vroege jeugd komen haar verbeeldingen in mijn boeken voor. En nog steeds komen er nieuwe boeken uit waarin Fiep Westendorp haar karakteristieke figuren zoals Otje, Floddertje, Pluk van de Petteflet en natuurlijk Jip & Janneke avonturen laat beleven. Het nieuwe boek ‘ Fiep in de natuur’ is een grote avonturengids voor kleine boswachters. Het boek begint met een ‘vriendenboek pagina’. Behalve je naam en leeftijd vul je bijvoorbeeld ook in wat je lievelingsplek in het bos is, je favoriete plant of boom en op welk dier je het meeste lijkt. En natuurlijk ook wat het leukste is dat je in de natuur hebt meegemaakt…..

Het boekje is handzaam van formaat voor de kleine boswachters en handig ingedeeld in seizoenen met per seizoen een korte omschrijving wat er in die specifieke tijd gebeurd in de natuur. Heel herkenbaar voor de leeftijd vanaf 4 jaar. Behalve de illustraties van Fiep Westendorp staan er mooie natuurfoto’s in en dat maakt het al een prachtig boekje om door te bladeren en te bekijken, op elke bladzijde valt steeds weer iets nieuws te ontdekken over de natuur. Boswachters van Staatbosbeheer geven veel tips en weetjes en stellen prikkelende vragen waardoor kinderen en volwassenen uitgedaagd worden om hun kennis te testen of activiteiten te ondernemen. Wat dacht je van: Een geurtocht met je neus; waar komt welke geur vandaan, wat ruikt het lekkerst? Ruikt alles in het bos lekker? Doe een geurquiz…..! Of deze; Op huizenjacht! Welke huizen hebben dieren? En moeten ze die zelf bouwen? En weet je dat een boom een dierenflat is….? Er staat ook een boswachterstraining in als je hulpboswachter wil worden. Supergaaf!
De boswachters vullen natuurlijk ook hun ‘vriendenboek pagina’ in en zo ontdek je welke leuke belevenissen zij in de natuur hebben meegemaakt.

Mijn ingevulde vriendenboek pagina?
Mijn lievelingsplek in het bos: Op het mos, plat op mijn rug onder een grote boom door de takken en bladeren kijken naar de wolken.
Je favoriete plant of boom: Een hele grote kastanjeboom.
Leukste belevenis in de natuur: Kamperen!

Titel: Fiep in de natuur
Auteur en illustrator: Jan Paul Schutten en Fiep Westendorp (i.s.m. Staatbosbeheer)
ISBN: 9789021414294