Even voorstellen
Onze Locatiemanager Marriena Ackon
2018 MarrienaAckon

Contactgegevens 

Van Hogendorplaan 1027 
3135 BK Vlaardingen 

PSZ Avonturijn 
Tel: 06-20023870
E-mail: avonturijn@komkids.nl  
Registratienummer: 435181762
 
TSO Avonturijn 
Tel: 010-470 85 16 
E-mail: directie@avonturijnvlaardingen.nl 

Over Avonturijn 
Avonturijn is een kleurrijke en vrolijke locatie in Vlaardingen en ligt in het gelijknamige moderne schoolgebouw. Met de centrale plaats in de wijk is het automatisch het hart van bruisend leven in de buurt.
202106 avonturijn speelplaatsvanbovenaf
Een gezellige plek waar kinderen van 2,5 – 12 jaar elke dag van alles kunnen beleven. We werken nauw samen met de school en bieden verschillende opvangsoorten aan: 

  • Verkorte kinderopvang VKV met VVE | Peuterspeelzaal 
  • Tussenschoolse Opvang voor de kinderen van groep 3 t/m 8  

Verkorte kinderopvang VKV met VVE | Peuterspeelzaal  
Het is een hele mond vol, maar in Vlaardingen wordt het in de volksmond gewoon de Peuterspeelzaal genoemd. Opvang voor kinderen vanaf 2 tot 4 jaar waarbij zij twee tot vier dagdelen* komen spelen, vriendjes maken en zich alvast voorbereiden op de basisschool. Door de goede samenwerking met school is deze stap nog kleiner en daarom des te leuker. Zo weten ze al de weg door school, kunnen ze gemakkelijk het toilet vinden en houden we dezelfde structuur aan waardoor peuters moeiteloos kleuters worden. 
202106 avonturijn ingang viaspeelplaatsLeuk om te weten: er is in school een logopediste, een fysiotherapeute en een gezinsspecialist aanwezig. Mocht hier behoefte aan zijn, dan kijken onze Pedagogisch Medewerkers samen met u mee en brengen advies uit naar de aangesloten partners. 

*5 Dagdelen meedoen, is alleen mogelijk als uw kind staat ingeschreven bij de bijhorende school en u in bezit bent van een indicatiebrief van het consultatiebureau. Als u hier vragen over heeft, neemt u gerust contact op met de Afdeling Service & Advies via 010-4493200.  

Bij Avonturijn hebben we in totaal 2 groepen met peuters die elkaar afwisselen met een ochtend- en middagprogramma. Samen met de peuters wordt elke dag gekeken naar welke leuke taakjes ze willen doen met behulp van het digiboard dat tevens ook een onderdeel is in de kleuterklas. Dat geldt ook voor de vrolijke woordmuur die gelijk de Nederlandse taalontwikkeling ondersteunt, waar veel aandacht aan wordt besteed binnen de peutergroep maar ook binnen de school zelf. Aan de hand van thema's gaan we elke keer weer opnieuw op avontuur in een wereld vol nieuwe dingen. Bijvoorbeeld jungle, Holland of zoals tijdens het maken van de foto's het thema supermarkt. 
202106 avonturijn inkijkje


202106 avonturijn planbord

202106 avonturijn keuken leeshoek202106 avonturijn themawinkel


202106 avonturijn ingang viaschool
Tussenschoolse Opvang (TSO) 

Om onze collega's (leerkrachten en onderwijsassistenten) ook een lunchpauze te gunnen, begeleiden ook vrijwilligers en Pedagogisch Medewerkers van KomKids de kinderen tijdens het middaguur. Onder begeleiding van Pedagogisch Medewerkers wordt het eet- en buitenspeelmoment (45 minuten) verzorgt door KomKids voor de groepen 3 t/m 8*. Soms worden ze daarbij ondersteund door een vaste vrijwilliger.  
 
Tijdens de TSO wisselen de groepen kinderen elkaar af. Zo zijn er altijd 3 groepen binnen lekker aan het eten en halen 3 groepen buiten een frisse neus. Het buitenspelen vindt plaats op en rondom het schoolplein met voor ieder kind een speelvak op maat. Hierdoor kunnen de oudere kinderen in het sportvak op het plein boven hun energie kwijt, kunnen de jongere kinderen op het peuter- en kleuterplein of in een speeltuintje buiten het schoolplein op avontuur.  
 
Elke dag worden er korte, leuke én sportieve activiteiten georganiseerd waarin elk kind zich thuis voelt. *Het eetmoment van de kleuters wordt verzorgd door vrijwilligers die in dienst zijn van school. 

Even voorstellen 
Onze Coördinator Buitenspeelmoment 
Ashley Mastenbroek 
 
*Vanwege Covid19 heeft Avonturijn momenteel een rooster met vijf gelijke dagen en daardoor geen TSO. De school heeft de TSO verder in eigen beheer. Meer info over de school vindt u op de website van school www.avonturijnvlaardingen.nl

Praktische informatie

  • Klik hier voor het pedagogisch beleid van KomKids.
  • Avonturijn is geregistreerd in het Landelijk Register Kinderopvang, klik hier. Hier kunt u ook de Inspectierapporten van de GGD nalezen.

Website Opgroeien in Vlaardingen 
2019 logoopgroeieninvlaardingenJe woont in Vlaardingen en je hebt kinderen in de leeftijd van 0-6. Dan wil je alles weten wat nodig is om je kind zo goed mogelijk te begeleiden. Dan kun je terecht op de site van www.opgroeieninvlaardingen.nl. Je vindt hier video's die leuk zijn om te bekijken én je misschien wat verder kunnen helpen. Video's met goede praktische informatie en met video's die misschien wel gaan over jouw opvoedingsvraag. Kortom: video's waar je ideeën van opdoet. Naast video's vind je ook betrouwbare links van de Vlaardingse organisaties. Links die je kunnen verwijzen naar de juiste plek op de juiste site om je zo goed mogelijk verder te helpen.