Wij weten al lang hoe boeiend het is om te werken in de kinderopvang en dat willen wij met zoveel mogelijk collega's delen! Heb je interesse om te werken in de kinderopvang, maar nog niet het juiste diploma? Dan is het BBL-traject via KomKids & Albeda wellicht iets voor jou? We komen graag in contact met mensen die belangstelling hebben om in de kinderopvang aan de slag te gaan en op dit moment nog geen kwalificerend diploma hebben. Onderstaand meer informatie hoe het BBL-traject eruit gaat zien.
De opleiding
Als BBL'er ga je in een verkort traject van 1,5 jaar de opleiding BBL - MBO Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker niveau 4 volgen bij het Albeda in Vlaardingen.  

Je werkt in totaal 24 uur per week (3 dagen) bij KomKids en gaat 1 dag in de week naar school. Deze schooldag en ook het daarbij behorende huiswerk is in eigen tijd. Naast de beroepsgerichte vakken krijg je Engels, Nederlands en Rekenen. Deze vakken tellen ook echt mee voor de zak-slaag regeling. Goed om te weten: het Nederlands examen is op 3F-niveau.  

Meer informatie over de inhoud van de opleiding:


(opgenomen op een KomKids locatie!)  

Aan het werk bij KomKids
Als je jouw opleiding start, kom je direct in dienst bij KomKids. Dit betekent automatisch dat jij een leerling-salaris (conform CAO) ontvangt en dat KomKids jouw school- en boekengeld betaalt. 

Voor iedere kandidaat zoeken we een passende leer-werkplek op een van de KomKids-locaties. De opleiding is breed opgezet en om die reden zal je op meerdere locaties én met meerdere leeftijdsgroepen ervaring opdoen. Je wordt jouw gehele traject begeleid door een ervaren Pedagogisch Professional en een Praktijkopleider. Daarnaast voert KomKids begeleidingsgesprekken met je werkbegeleider en in de eerste 6 maanden is er iedere maand een KomKids praktijkochtend. Je gaat dan samen met de andere  BBL'ers en de Praktijkopleider de verdieping in. 

Na het behalen van jouw diploma kan je officieel aan de slag bij KomKids en kan je als gediplomeerd Pedagogisch Professional reageren op de openstaande vacatures van onze locaties.

Heb je interesse? Leuk! Wat nu?
De BBL-klassen zullen in september en in februari van start gaan. Mocht jij na het lezen denken: JA, dit is het! Stuur dan een mail naar: praktijkopleider@komkids.nl met jouw motivatie en CV. Dan vertellen onze Praktijkopleiders Emma en Anouk, jou graag meer over de mogelijkheden.

Heb je eerst nog wat vragen, stel ze gerust via praktijkopleider@komkids.nl of bel naar 010 - 4493200 en vraag naar Emma of Anouk.