Wij weten al lang hoe boeiend het is om te werken in de kinderopvang en dat willen wij met zoveel mogelijk collega's delen! Heb je interesse om te werken in de kinderopvang, maar nog niet het juiste diploma? Dan is het BBL-traject via KomKids & Albeda wellicht iets voor jou? Met uitzicht op het nieuwe schooljaar kunnen wij laten weten dat er vanaf begin september 2024 een nieuw BBL-traject start met 10 opleidingsplaatsen. We komen graag in contact met mensen die belangstelling hebben om in de kinderopvang aan de slag te gaan en op dit moment nog geen kwalificerend diploma hebben. Onderstaand meer informatie hoe het BBL-traject eruit gaat zien.
De opleiding
Als BBL'er ga je in een verkort traject van 1,5 jaar de opleiding BBL - MBO Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker niveau 4 volgen bij het Albeda in Vlaardingen.  

Je werkt in totaal 24 uur per week bij KomKids en gaat iedere donderdag naar school. Deze schooldag en ook het daarbij behorende huiswerk is in eigen tijd. Naast de beroepsgerichte vakken krijg je Engels, Nederlands en Rekenen. Deze vakken tellen ook echt mee voor de zak-slaag regeling. Goed om te weten: het Nederlands examen is op 3F-niveau.  

Meer informatie over de inhoud van de opleiding:


(opgenomen op een KomKids locatie!)  

Aan het werk bij KomKids
Als je jouw opleiding start, kom je direct in dienst bij KomKids. Dit betekent automatisch dat jij een leerling-salaris (conform CAO) ontvangt en dat KomKids jouw school- en boekengeld betaalt. 

Voor iedere kandidaat zoeken we een passende leer-werkplek op een van de KomKids-locaties. De opleiding is breed opgezet en om die reden zal je op meerdere locaties én met meerdere leeftijdsgroepen ervaring opdoen. Je wordt jouw gehele traject begeleid door een ervaren Pedagogisch Professional en een Praktijkopleider. Daarnaast voert KomKids begeleidingsgesprekken met je werkbegeleider en in de eerste 6 maanden is er met regelmaat een KomKids praktijkochtend. Je gaat dan samen met de andere  BBL'ers en de Praktijkopleider de verdieping in. 

Na het behalen van jouw diploma kan je officieel aan de slag bij KomKids en kan je als gediplomeerd Pedagogisch Professional reageren op de openstaande vacatures van onze locaties.

Heb je interesse? Leuk! Wat nu?

  1. Stuur je CV en motivatie naar praktijkopleider@komkids.nl (uiterlijk dinsdag 7 mei)
  2. Je ontvangt zo spoedig mogelijk bericht van ons of wij jou uitnodigen voor de speeddate die zal zijn op vrijdag 10 mei. Goed om alvast in de agenda te zetten.
  3. Zijn wij wederzijds positief, dan draai je één dagdeel mee op de groep (in de weken van 13 mei – 24 mei)
  4. Na het meedraaien nog steeds wederzijds positief, dan wordt je uitgenodigd voor een gesprek met de praktijkopleiders op dinsdag 28 mei in de ochtend of woensdag 29 mei in de middag.
  5. Woensdag  29 mei of donderdag 30 mei hoor je van ons of wij jou meenemen in ons BBL-traject. Hierna volgt de inschrijving, die uiterlijk zondag 2 juni ingediend moet worden.

Heb je vragen, stel ze gerust! Stuur dan een e-mail naar praktijkopleider@komkids.nl.