Voor kindcentrum Viola & Buitenschoolse Opvang (BSO) VaartKids zoeken we een enthousiaste collega die ons BSO-team komt versterken. VaartKids is een locatie waar we Buitenschoolse Opvang (BSO) aanbieden voor kinderen die extra aandacht en zorg nodig hebben. 

Als Pedagogisch Professional werk jij in deze functie gemiddeld 20 uur per week verdeeld over 2 locaties:
- VaartKids van 13.30 - 18.00/18.30 uur
- Viola van 14.00 - 17.30/18.00 uur

Wie ben jij? 
Jij bent een enthousiaste en zelfstandige collega die initiatief kan én durft te nemen. Ervaring en met kinderen die speciaal onderwijs of opvang nodig hebben is gewenst, maar geen pré. Wel heb je affiniteit met deze doelgroep, deins je niet gauw terug en ben je niet snel uit het veld geslagen. Met geduld en enthousiasme weet je op de behoeften van kinderen in te springen. Samen met je collega ben je verantwoordelijk voor zowel het bedenken als uitvoeren van activiteiten met de kinderen.

En je bent flexibel, want ook Viola is flexibel in de opvang voor kinderen. We bieden in de Hele Dagopvang 7 dagen per week van 06.30-23.30 uur opvang aan. Daarnaast ben je niet bang om initiatief te nemen, weet je van aanpakken en heb je passie voor het vak. Je weet hoe kinderen zich ontwikkelen en moedigt ze aan om nieuwe dingen te ontdekken.

Waar ga je werken? 
VaartKids is speciaal opgezet om Buitenschoolse Opvang te bieden aan kinderen die extra aandacht nodig hebben. Hoewel we bij KomKids inclusiviteit belangrijk vinden is soms voor het kind fijner om naar een speciale opvang te gaan. De kinderen die naar BSO VaartKids komen, zijn afkomstig van basisschool SBO de Poldervaart. Dit is een openbare basisschool met speciaal onderwijs waar wordt ingesprongen op de individuele behoeften van de kinderen. Door nauw samen te werken met school zetten we deze lijn door bij VaartKids door. De locatie van VaartKids is gevestigd in een scoutingsgebouw op loopafstand van SBO de Poldervaart. Genoeg ruimte voor de kinderen om zich vrij te kunnen bewegen. 

Viola is een vrolijke en vooral uitdagende locatie in Schiedam-Groenoord. Door de kleinschaligheid kent iedereen elkaar, dat brengt een huiselijke sfeer met zich mee. De locatie is gevestigd in basisschool Loep en dat is ideaal, want daardoor hoeven de BSO-kinderen na school zich niet te verplaatsen naar een ander gebouw. Ook biedt het gelijk allerlei extra mogelijkheden en kunnen we fijn gebruik maken van de bibliotheek, gymzaal en de speeltuinen in de wijk. De Verkorte kinderopvang met VVE (VKV) maakt gebruik van dezelfde ruimte. Door de goede samenwerking met basisschool Loep kunnen we de overgang voor de peuters naar de basisschool zo gemakkelijk mogelijk maken. 

Meer weten over jouw toekomstige locatie?   
Neem een kijkje bij VaartKids & Viola.

Jouw nieuwe team
Bij VaartKids
De groep van VaartKids bestaat uit 10 kinderen en daardoor is het team waarin je terechtkomt ook relatief klein. Het team bestaat uit 2 Pedagogische Professionals. Jij vormt samen met jouw collega dus het team van VaartKids. Een groot voordeel is dat je altijd een vaste collega hebt waarmee je alle dagen nauw samenwerkt. Door de kleinschaligheid van de locatie bouw je snel een persoonlijke band op met elkaar én de kinderen, waardoor je goed kan inspringen op hun behoeften. 

Bij Viola
Flexibele opvang vraagt om een flexibel team, daar ontbreekt het jouw nieuwe collega's dus zeker niet aan. Iedereen is betrokken bij de kinderen. We houden van heldere communicatie. Zo weten we wat we van elkaar kunnen verwachten en kunnen we op elkaar bouwen. Een nieuw gezicht wordt hartelijk onthaald en met een helder inwerkprogramma weet jij snel wat onze kernwaarden zijn en waar we voor staan. Er is genoeg te doen en voldoende ruimte voor eigen inbreng, hierdoor ben je direct onderdeel van het team dat ook nog eens samenwerkt met andere KomKids-locaties zoals Bellefleur, VaartKids & Harga. Oh ja, en kopjes thee of koffiedrinken hoort er ook bij. 

Heb je na het lezen van deze vacature nog inhoudelijke vragen? Neem dan contact op met Locatiemanager Demelza, mail naar: demelzaliekendiek@komkids.nl of bel naar 06-82855867.

Profiel
Benieuwd naar wat wij jou bieden? Bekijk de algemene vacature Pedagogisch Professional BSO voor meer informatie.

Interesse? Laat het weten! 
Word jij onze nieuwe Pedagogisch Professional bij VaartKids? Laat het ons weten, want wij zijn ook nieuwsgierig naar jou! Stuur een e-mail naar personeelszaken@komkids.nl of een bericht via WhatsApp naar 06-46541432. Dan praten we samen over jouw passie en ervaring. Wie weet tot snel... 

Terug naar vacatureoverzicht.