Wij zoeken jou!
Het Pedagogisch Kenniscentrum (PK) zoekt een nieuwe collega. Word onderdeel van een dynamisch, betrokken en ambitieus team met 5 Pedagogisch Begeleiders, 3 Praktijkcoaches VE, een (allround) specialist Pedagogiek en een Expert Pedagogiek. Lees hier meer over het Pedagogisch Kenniscentrum.

Jij versterkt ons team in de functie van 'Praktijkcoach VE', welke 1 januari 2022 is ontstaan uit de wettelijke 'handreiking Pedagogisch Beleidsmedewerker in de Voorschoolse Educatie'.

Het gaat om een contract voor minimaal 20 uur per week.

Jij bent iemand die...

 • het hart bij kinderen heeft liggen; het is jouw passie om een actieve bijdrage te leveren aan het verrijken van hun ontwikkeling;
 • door jouw actieve en energieke uitstraling weet je anderen (Pedagogisch Professionals, kinderen en ouders) te enthousiasmeren en te stimuleren in hun ontwikkelingsproces; samen wil werken om de doelen te behalen die je samen met interne en externe partners hebt vormgegeven;
 • de kernwaarden van KomKids betekenisvol weer kan geven in jouw werkzaamheden;
 • voldoet aan de landelijke kwalificatie-eisen voor een Pedagogisch Beleidsmedewerker-/ coach punt 13.2: Bijlage 13 - Kwalificatie-eisen Cao Kinderopvang 2021-2022 (280721).pdf (kinderopvang-werkt.nl);
 • een achtergrond en certificering heeft in het werken binnen de VE;
 • voldoet aan het 3F-niveau op het gebied van mondelinge vaardigheden en leesvaardigheid.

Daarnaast heb je als KomKids-medewerker en als teamlid van het Pedagogisch Kenniscentrum...

 • kennis van ontwikkelingsfases en ontwikkelingsgebieden van kinderen tussen 0 en 13 jaar;
 • kennis van en inzicht in het pedagogisch beleid;
 • het vermogen om makkelijk contact met mensen te maken, je bent een verbinder en gaat de dialoog aan;
 • een flexibele inzetbaarheid en weet je creativiteit in te zetten.

Wij bieden:

 • een uitdagende functie waarbinnen je zelf jouw planning maakt binnen het aangegeven kader;
 • een contract voor 20 uur per week als Praktijkcoach. Eventueel zijn deze uren aan te vullen als meewerkend coach tot een maximum van totaal 36 uur op de groepen van KomKids.
 • een salaris conform cao Kinderopvang, passend bij ervaring en kwalificaties.

Jouw flexibele werkplek
Als Praktijkcoach VE coach jij KomKids-medewerkers op meerdere locaties. Jouw werkweek plan je in overleg met het team in en je pendelt gedurende de week van én naar meerdere locaties. Melissa Holleman (Hoofd PK & Expert Pedagogiek) neemt je onder haar vleugels en is ook direct jouw leidinggevende. In de praktijk werk je veel samen met de andere twee Praktijkcoaches en de Pedagogisch Begeleider(s) van de KomKids-locaties die jij coacht.

De procedure
Is deze functie, binnen het meest dynamische Kenniscentrum van de regio, jou op het lijf geschreven? Wil jij er vol professionaliteit, passie én plezier voor gaan? Kijk dan of je voldoet aan de landelijke kwalificatie-eisen en stuur dan je CV én motivatie (in de vorm die jij wilt) uiterlijk dinsdag 20 februari a.s. met vooral veel enthousiasme naar Melissa Holleman via personeelszaken@komkids.nl.

Op dinsdag 27 februari ontvang je een terugkoppeling en hoor je of je wordt uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek.

Mocht je vragen hebben over de functie-inhoud, stuur dan een e-mail naar melissaholleman@komkids.nl.