Programma meivakantie Toekomst - ZiezoKids & De Wieken I 25 april t/m 6 mei 2022
202204 oranjeboven
De voorjaarsvakantie is nog maar net voorbij, maar de meivakantie staat  al weer voor de deur. De meivakantie opvang vindt plaats bij Kindcentrum Toekomst. Beijk hier ons complete programma

Let op: op woensdag 27 april is het Koningsdag, dan is Toekomst gesloten en is er geen mogelijkheid tot opvang. Opgeven kan tot 28 maart via de digitale ouderomgeving.  Wij hebben er zin in! We hopen jullie ook.

Groetjes,
het BSO-team van Toekomst, ZiezoKids en De Wieken

Programma voorjaarsvakantie Toekomst - ZiezoKids & De Wieken I 8 februari t/m 04 maart 2022
202101 proefjes
In de voorjaarsvakantie komen alle kinderen samen bij Kindcentrum Toekomst. We hebben elke dag een andere activiteiten gepland aan de hand van verschillende thema's, bekijk hier ons complete programma. Aanmelden kan tot 31 januari via de digitale ouderomgeving.

Groetjes,
het BSO-team van Toekomst, ZiezoKids en De Wieken

Programma Kerstvakantie I Toekomst - ZiezoKids & De Wieken I 27 december 2021 t/m 7 januari 2022
202112 winter
Het thema van deze vakantie, is hoe kan het ook anders: winter met een kerst-tintje.
Bekijk hier ons complete programma.

De vakantieopvang vindt plaats bij Kindcentrum Toekomst, van Ostadelaan 120. Aanmelden kan tot maandag 15 november 2021 via de digitale ouderomgeving. Plaatsing zal na 15 november op basis van beschikbaarheid zijn, geef uw kind(eren) dus snel op dan is er gegarandeerd plek

Herfstvakantie 2021 Toekomst - ZiezoKids & De Wieken - 18 t/m 22 oktober 2021
202109 herfst
Het is alweer bijna herfstvakantie en daarin gaan we aan de slag met het thema: Herfst!

Bekijk hier ons programma. Aanmelden kan t/m zondag 12 september via de digitale omgeving. Hierin kan je uw kind(eren) aan en af melden of een ruildag aanvragen.

Goed om te weten: de vakantieopvang zal in de herfstvakantie plaatsvinden bij ZiezoKids in de Montessorischool aan de Anthonie Muysstraat 2.

Groetjes,
het BSO-team van Toekomst, ZiezoKids en De Wieken

Programma meivakantie BSO Toekomst - ZiezoKids & De Wieken - 26 april t/m 7 mei 2021

20210316 weefkunst
We gaan ervan uit dat de vakantieopvang bij ZiezoKids (Anthonie Muijsstraat 2) plaats gaat vinden, mochten de coronamaatregelen anders bepalen, dan zal de opvang bij Toekomst plaatsvinden.

Er is elke dag een ander thema, bekijk hier ons complete programma van week 1week 2.

Groetjes,
het BSO-team van Toekomst, ZiezoKids en De Wieken

9-2-'21: Update voorjaarsvakantie
BSO
Met de winterse taferelen van afgelopen dagen komt de voorjaarsvakantie (20-28 februari) snel dichterbij. Aangezien de Buitenschoolse Opvang (BSO) voorlopig nog gesloten is, betekent dit dat de vakantieopvang er ook anders uit gaat zien dan gebruikelijk. Wat dit voor u betekent leest u hier.

Programma voorjaarsvakantie Toekomst - ZiezoKids & De Wieken  22 t/m 26 februari 2021

Hoewel de noodopvang ten minste tot 7 februari duurt, zijn wij alweer volop bezig met het opstellen van het vakantieprogramma voor de voorjaarsvakantie. Gewoon omdat we positief blijven en vooral hopen dat dan alle kinderen weer gezellig gebruik kunnen maken van de opvang.

202101 proefjesWel is ervoor gekozen om de inschrijvingen voor de voorjaarsvakantie uit te stellen tot na dinsdag 2 februari, omdat we dan verwachten een beter beeld te hebben van de situatie na 8 februari. U hoeft zich dus op dit moment nog niet in te schrijven. U ontvangt hier binnenkort meer informatie over. 

We hebben elke dag een ander thema, bekijk hier ons complete programma.

Goed om te weten: de opvanglocatie tijdens de voorjaarsvakantie is Toekomst, ongeacht of het nog noodopvang of reguliere vakantieopvang is.

Kerstvakantieprogramma BSO Toekomst - ZiezoKids en De Wieken 21 december t/m 1 januari
2020 hands gloves holding snowballWe gaan chillen, sporten en knutselen en het thema zal zijn Kerst en sneeuw! Klik hier voor het complete programma.

Goed om te weten: we starten en eindigen bij ZiezoKids. ZiezoKids is gevestigd in de Montessori-school aan de Anthonie Muijsstraat 2 te Schiedam.

Groetjes,
het BSO-team van Toekomst, ZiezoKids en De Wieken

 
Themabrief VKV De Wieken
Het nieuwe thema voor de komende periode is Naar de bakker! De ontwikkeldoelen waar we deze periode extra aandacht aan besteden, worden spelenderwijs aangeboden in de verschillende activiteiten. Hierbij komt het thema telkens zoveel mogelijk terug. Zo komen we er in de huishoek achter dat het brood of lekkers op is, zodat we naar de bakker moeten om wat te kopen (onze themahoek). Daar liggen natuurlijk allemaal verschillende soorten brood en broodjes. Maar hoe komt dat nou allemaal in de bakkerswinkel? Misschien kunnen we zelf wat maken?! Lees het allemaal in onze thema-nieuwsbrief.

Herfstvakantieprogramma BSO Toekomst - ZiezoKids en De Wieken 19 oktober t/m 23 oktober 2020

Kids in a rain coats. Children in a park. We gaan de natuur in, sporten en zorgen voor veel gezelligheid. Het kan zo gek niet deze vakantie of we hebben er een leuke activiteit voor gemaakt! Klik hier voor het complete programma. Goed om te weten: we starten en eindigen bij Toekomst.

Groetjes,
het BSO-team van Toekomst, ZiezoKids en De Wieken


Nieuws van de peutergroep - september 2020
We zijn weer begonnen! Het was fijn iedereen weer te zien in de eerste weken na de zomervakantie. De kinderen spelen weer met elkaar alsof ze nooit weggeweest zijn!

We zijn begonnen aan een nieuwe themaperiode, die loopt tot aan de herfstvakantie. We sluiten met ons nieuwe thema, 'Er was eens...' , aan bij de kinderboekenweek die op woensdag 30 september van start gaat. Bij ons draait het de komende weken vooral om kastelen, ridders en prinsessen. We hebben al een kasteel gebouwd met grote blokken en zijn begonnen met het verven van wc-rolletjes, waarmee je óók kan bouwen. En bij een kasteel horen natuurlijk ridders en prinsessen, dus gaan we samen met de kinderen verzinnen wat we nodig hebben en kunnen maken om onszelf om te toveren.

Het uitgangspunt is altijd spel, maar juist spelenderwijs stimuleren we tijdens de verschillende soorten activiteiten (zoals bouwen, knutselen, samenspel) allerlei ontwikkelingsgebieden: de taalontwikkeling, grote en kleine motoriek, zelfredzaamheid en taakgerichtheid, de creatieve ontwikkeling, etc. Terwijl de kinderen opgaan in hun spel, bereiken ze zo ongemerkt allerlei mijlpalen in hun ontwikkeling.

20200911 13184220200913 22270620200913 22072020200913 221036Nieuws van de BSO - september 2020
's Morgens voor schooltijd is het bij ons al een gezellige boel. Vanaf 7.00 uur is er ontbijt en daarna spelen we buiten om op te warmen voor school, of beginnen we lekker rustig binnen met een spelletje, een boek, loomen, puzzelen, de auto's, etc. etc.

Na schooltijd kunnen de kinderen lekker even hun energie kwijt door buiten of in het gymlokaal allerlei leuke activiteiten te doen. De kinderen lusten daarna natuurlijk wel een tussendoortje, dus eten we samen fruit, een boterham of een cracker, waarna de kinderen binnen of buiten verder spelen, of bijvoorbeeld wat leuks gaan maken. Op woensdagen lunchen we eerst samen, waarbij de kinderen regelmatig een warme maaltijd krijgen en ook zo veel mogelijk meehelpen met koken. Kom je ook eens een kijkje nemen? Je bent van harte welkom!

20200913 22532320200913 22505420200913 225054

 
Locatiespecifiek protocol heropening KC de Wieken - mei 2020

We zijn blij dat we de kinderen vanaf maandag 11 mei weer kunnen gaan ontvangen bij ons eigen centrum, De Wieken. Om juist nu de kans op onderlinge besmetting met het coronavirus zo klein mogelijk te houden, zullen we samen rekening moeten houden met een aantal praktische maatregelen. Lees verder.

Themabrief VKV De Wieken - maart/april 2020
'Kijk eens wat ik maak' is ons thema voor de aankomende 2 maanden. Voor peuters is het voelen aan en experimenteren met allerlei materialen een leuke bezigheid.
Aan het begin van een nieuw thema brengen wij ook altijd een themanieuwsbrief uit. We laten zien wat we lezen, zingen en maken. Klik hier voor de nieuwsbrief.

Programma BSO meivakantie 2020
2020 Koningsdag
Voor de meivakantie van 27 april t/m 8 mei hebben wij een super leuk programma samengesteld, klik hier!

Let op, er is een nieuwe manier om kinderen aan te melden!

Aanmelden voor deze vakantie kan via de digitale KomKids-omgeving (zowel via de app als via de website). Ga naar het kopje 'opvang', vervolgens naar de maand 'april' en ziet daar oranje gekleurd de dagen in de vakantie die nog te bevestigen zijn. Op deze manier kunt u uw kind(eren) aanmelden of afmelden. In verband met de personele bezetting kan u tot 1 maand van tevoren aanmelden.

Programma BSO voorjaarsvakantie 2020
2020 meisjespringtNieuwsgierig naar wat wij gaan doen van 24 t/m 28 februari? Klik hier voor het complete programma.

Let op, er is een nieuwe manier om kinderen aan te melden!
Aanmelden voor deze vakantie kan via de digitale KomKids-omgeving (zowel via de app als via de website). Ga naar het kopje 'opvang', vervolgens naar de maand 'februari' en ziet daar oranje gekleurd de dagen in de vakantie die nog te bevestigen zijn. Op deze manier kunt u uw kind(eren) aanmelden of afmelden. In verband met de personele bezetting kan u tot 1 maand van tevoren aanmelden.

Ondertussen bij VKV De Wieken - januari 2020
We zijn gestart met een nieuw thema: 'Brrr.... ik heb het koud!'. Samen met de leerkrachten van de kleutergroepen hebben we een kleine voorstelling gemaakt bij het boek Kikker in de Kou. De kinderen zaten gelijk in het verhaal: arme kikker, met zijn koude, blote kikkervel... Dit boek staat bij ons deze weken dan ook centraal. We maken allerlei dingen die met kou te maken hebben, spelen met bijpassende handpoppen het verhaal na en leren zo gaandeweg steeds meer over de kou en de winter. Klik op de foto's voor een vergroting. 
20200109 16063820200109 160928

Dag 2019, welkom 2020!
We sluiten de BSO's van De Wieken, Toekomst en ZiezoKids dit jaar feestelijk en sportief af en beginnen het nieuwe jaar met leuke nieuwe uitdagingen! Bekijk hier wat wij allemaal gaan doen in de kerstvakantie van 23 december t/m 3 januari.

Winterfeest - vrijdag 8 november 2019
Speciaal voor de kinderen van kindcentrum De Wieken - Toekomst en ZiezoKids.
201911 winterfeest poster

Het programma voor de herfstvakantie is bekend!
201909 laarzenbladeren
Met de heerlijke zomervakantie nog vers in ons geheugen kijken we nu al vooruit naar de herfstvakantie van 21 t/m 25 oktober '19. In deze vakantie voegen de locaties Toekomst, ZiezoKids en De Wieken samen. De locaties zullen starten en eindigen op hun eigen locatie (met uitzondering van De Wieken, zij starten en eindigen bij ZiezoKids). Klik hier voor het complete programma. Inschrijven voor deze vakantie kan bij de pedagogisch medewerkers van de eigen locatie.

Voor de kinderen van ZiezoKids/de Wieken is het mogelijk om te kiezen voor locatie BSO De Volkstuin (Schiedam – West). Ook hier kunnen de kinderen gebracht en gehaald worden. Alle twee de locaties organiseren andere activiteiten. 

Vakantieprogramma BSO voorjaarsvakantie 2019
2019 carnavalIn de voorjaarsvakantie voegen de locaties ZiezoKids en De Wieken samen. Via deze activiteitennieuwsbrief informeren wij jullie over de activiteiten die plaatsvinden bij ZiezoKids.
Naast ZiezoKids is het ook mogelijk om te kiezen voor locatie BSO De Volkstuin (Schiedam – West). Ook hier kunnen de kinderen gebracht en gehaald worden. Beide locaties organiseren andere activiteiten. Inschrijven voor deze vakantie kan bij de pedagogisch medewerkers van de eigen locatie.