SummerKids poster vierkantGoed nieuws! Summerkids 2020 komt eraan. Een BSO zomervakantieprogramma met de vetste avonturen. KomKids organiseert 6 weken lang van 20 juli t/m 28 augustus voor kinderen van 4 t/m 12 jaar de zomervakantieopvang met een speciaal activiteitenprogramma. 

In de zomervakantie is de KomKids-vakantieopvang centraal geregeld en komen alle deelnemende kinderen samen op één centrale locatie: Sportpark Willem-Alexander in Schiedam. Hoewel veel activiteiten hier plaatsvinden is deze locatie ook het start- en eindpunt van alle andere activiteiten. Bijvoorbeeld als je naar Plaswijckpark gaat.

De komende weken houden we je op de hoogte met toffe updates via Instagram (komkids_kinderopvang), Facebook en de FlexApp, dus houdt deze goed in de gaten.

Hoe ziet het programma eruit? 
Het SummerKids vakantieprogramma heeft activiteiten voor de leeftijd van 4 t/m 12 jaar. Je schrijft je voor de hele dag in en wordt tussen 7.30 en 9.15 uur verwacht. Het dagprogramma start elke dag om 9:30 uur en eindigt 18:00 uur. Vanaf 16:00 uur kunnen kinderen weer opgehaald worden, met uitzondering van grote uitstapjes zoals onder andere de Duinrell.
 
Bij elke activiteit staat aangegeven voor welke leeftijd deze geschikt is, hoeveel kinderen er per activiteit kunnen deelnemen, er bepaalde vereisten zijn zoals een zwemdiploma of als er een eigen bijdrage wordt gerekend. Net als vorig jaar, kies je dit jaar 1 activiteit per dag. Alle activiteiten kan je bekijken op https://komkids.jibbie.nl.  

De meeste activiteiten zijn dit ook dit jaar uitermate geschikt voor kinderen van verschillende leeftijden. Juist door kinderen van verschillende leeftijden deel te laten nemen aan de activiteiten leren kinderen veel van elkaar. Binnen elke activiteit wordt rekening gehouden met leeftijdsdifferentiatie. Broers en zussen en vrienden en vriendinnen van verschillende leeftijden kunnen zo deelnemen aan dezelfde activiteiten, met elkaar ervaringen opdoen en een geweldige dag beleven. 

Naast de activiteiten die bestemd zijn voor een bredere doelgroep hebben we, binnen het programma, natuurlijk ook goed rekening gehouden met verschillende interessegebieden van kinderen en kunnen kinderen binnen de verschillende activiteiten de uitdaging vinden, passend bij de leeftijd, het talent of ontwikkelingsfase. 

De locatie
De hele zomervakantie zijn wij te vinden op het unieke en hypermoderne Sportpark Willem-Alexander op het A4-tunneldak tussen Schiedam en Vlaardingen. Alle activiteiten starten en eindigen hier. Kijk voor de navigatie-tip en routebeschrijving bij de veelgestelde vragen.  
 
Een bekend gezicht is altijd fijn, daarom houden we hier net als afgelopen jaren rekening mee. Elke ochtend zijn op de verzamellocatie Sportpark Willem-Alexander Pedagogisch Medewerkers van alle KomKids-locaties aanwezig om de kinderen op te vangen en gezamenlijk de dag te starten.  

Inschrijven 
Enthousiast? Schrijf je voor zaterdag 20 juni in via https://komkids.jibbie.nl. Log in met de FlexWeb-gegevens van jouw persoonlijke digitale KomKids-omgeving.  Let op! Klik echt op de gele knop FlexKids en voer daarna uw inloggegevens in.

Goed om te weten: na het inschrijven voor een activiteit is de inschrijving definitief en is deze niet meer te wijzigen. Op de dag zelf kan er niet meer worden geruild. Gelukkig kan je door de manier van inschrijven samen met je ouder(s) precies zien wat elke activiteit inhoudt. Hierdoor voorkom dat je ingeschreven staat voor ‘Natuur Avontuur’ terwijl je eigenlijk enthousiaster wordt van ‘Zig Zag door de Zoo’. 

Tip 
In het 6 weken durende zomervakantieprogramma komen enkele activiteiten meerdere keren voor. De inhoud van deze activiteiten zijn hetzelfde. Ga jij vaker langskomen bij SummerKids, dan is het goed om hier rekening mee te houden tijdens het maken van jouw keuze(s).  

Benieuwd naar hoe SummerKids 2020 verloopt? Check hier het SummerKids-blog!

Waar moet ik allemaal aan denken voordat ik mijn zoon/dochter naar SummerKids breng?
Er is een nieuwsbrief verzonden naar alle SummerKids-ouders met praktische informatie, handige tips en de link naar het SummerKids-dansje: klik hier om de brief online te lezen.

Overige informatie 
Nog vragen? Check onze pagina met veelgestelde vragen. Wie weet staat het antwoord daar al tussen.