Museum Vlaardingen

zomeractie museum vlaardingen

Ken jij het Museum Vlaardingen al? Je komt er van alles te weten over de geschiedenis van Vlaardingen en de omgeving. Zo ligt er een kano uit de IJzertijd, zijn er skeletten uit de Middeleeuwen en kom je er van alles te weten over sjieke Abraham en Agneta die het prachtige huis lieten bouwen waarin het museum nu gevestigd is.

Maar er is meer! Deze zomer heeft het museum nog verschillende tijdelijke tentoonstellingen.

Waterdicht?!

Speel (en leer) met het waterlaboratorium en ontdek alles over duurzaam watergebruik, de grote en kleine waterkringloop, water in de natuur, waterschaarste, waterzuivering en nog véél meer! Neem een kijkje in de sloot vol geheimen, speel in de visvijver, ontdek de pratende wc en bouw dammetjes. Doe zelf proefjes en ontdek hoe water zich gedraagt. Hoe zou het trouwens zijn om elke dag 6 kilometer te moeten lopen, om water te halen...? Ontdek het snel! Nog t/m 27 oktober 2019 in Museum Vlaardingen.

Schoon aan de Haak, schilderachtig vissersleven

Prachtige negentiende schilderijen uit het vissersgenre. Met spelende visserskinderen op het strand, bomschuiten in zee en een mooie zonsondergang geschilderd door Mesdag. Kinderen kunnen samen met het doe-blad de tentoonstelling verkennen en ondertussen leren door naar de kunstwerken te kijken. Nog t/m 10 november 2019 in Museum Vlaardingen.

Actie: Op vertoon van de KomKids Familiepas ontvangen kinderen een sleutelhanger. De begeleidende volwassene krijgt gratis een kopje koffie of thee (maximaal 2 volwassenen).

Deze actie loopt tot:  30 september 2019
Waar: Museum Vlaardingen, Westhavenkade 54, Vlaardingen
Telefoon: 010 4348722
Meer informatie: Info@museumvlaardingen.nl

Openingstijden:
Ma: gesloten
Di t/m za: 10.00 - 17.00 uur
Zo: 12.00 - 17.00 uur

Toegang: Kinderen t/m 18 jaar gratis, volwassenen: € 8,- Museumkaart en Rotterdampas: 1,50 toeslag t/m 10 november, verder gratis

Terug naar het aanbod