Koninklijke onderscheiding voor Yde Dragstra

28 april 2021
20210427 uitreiking lintje yde dragstraEen koninklijke onderscheiding voor Yde Dragstra!
Wisten jullie dat Yde Dragstra zich al ruim 30 jaar elke dag inzet voor de kinderopvang? En niet alleen in Schiedam, maar door heel Nederland.Lees meer...

10 tips voor Koningsdag

26 april 2021

Koningsspel Tips 1Koningsdag gaat ook dit jaar even anders dan anders. Maar dat laat de pret niet drukken. Het is feest voor iedereen en om jullie dag nog leuker te maken, lees je hier 10 toffe tips om Koningsdag te gek thuis te vieren.
Lees meer...

Albeda & KomKids bundelen krachten in basistraining Voorschoolse Educatie

06 april 2021

1920 basistrainingveverkleindTijdens deze periode van lockdown in de kinderopvang ontwikkelden Albeda College Sociaal & Pedagogisch Werk en KomKids kinderopvang in sneltreinvaart samen een nieuwe basistraining Voorschoolse Educatie (VE). De eerste lichting medewerkers van KomKids is begin dit jaar met de training gestart.

Lees meer...

Media Ukkie Dagen

26 maart 2021

media ukkieIk zie, ik zie wat jij niet ziet

Jonge kinderen weten de weg in de ‘digitale wereld’ razendsnel te vinden. Ze swipen op de tablet of smartphone zo naar hun favoriete filmpje of app. Kinderen beleven hier veel plezier aan en voor ouders geeft het af en toe een momentje voor jezelf. Maar dreumesen, peuters en kleuters zijn nog te klein om er wijs mee om te gaan en begeleiding van ouders en verzorgers is nodig.

Lees meer...

Peuters ook in de voorjaarsvakantie ondersteunen

24 februari 2021

20210223 KomKids boekfiets peutersEr verschijnen veel nieuwsberichten over de achterstand die kinderen oplopen omdat ze niet naar school of de opvang kunnen. Het is soms moeilijk te achterhalen waarop deze berichten gebaseerd zijn. Is dat gevoel of is het inhoudelijk onderbouwd?

Yde Dragstra, Directeur/bestuurder KomKids: “Wij merken binnen KomKids dat de onzekerheid van het wel of niet open zijn, moeilijk is voor kinderen.

Lees meer...

Heropening kinderopvang

08 februari 2021

202004 corona iedereenkrijgtderuimteEind januari ontvingen we al het mooie bericht: de basisscholen en kinderopvangcentra voor kinderen van 0 tot 4 jaar gaan weer open! Tijdens de persconferentie op 2 februari werd tijdens de nadere uitwerking hiervan bekend en vandaag is het zover! Fijn jullie er weer zijn.

Alle informatie en updates over de ontwikkelingen rondom het coronavirus en hoe KomKids hiermee omgaat zijn te vinden op de speciale corona-pagina.

We breiden uit in Vlaardingen!

27 november 2020

Portrait of sweet smiling newborn daughter. Child looks at camera and touching face with her little hands. Childhood momentsVanaf begin 2021 start bij de KomKids-locatie HoeksteenKids een hele nieuwe groep. Een groep op de Hele Dagopvang (HDO) voor kinderen van 0-4 jaar. “We vinden het echt heel fijn om onder andere ook een nieuwe babygroep te starten voor de leeftijd van 0-2 jaar die ook nog eens kan worden uitgebreid. We merken dat hier veel vraag naar is en zo kunnen we nog meer baby’s een plekje aanbieden”, aldus Jacqueline Blok - Locatiemanager HoeksteenKids.

Lees meer...

KomKids-tarieven 2021

11 november 2020

201811 buitenspelenElk jaar presenteren we rond deze tijd de nieuwe KomKids-tarieven. Het vaststellen van de tarieven was ditmaal een lastige taak. 


Lees meer...

Dit is de Schiedamse Boekfiets!

01 oktober 2020

20200930 lanceringboekfiets siteOp woensdag 30 september onthulden Directeur Theo Schilthuizen van de Bibliotheek Schiedam, Directeur Marry Broek van Stichting Aanzet en onze eigen vervangend directeur Angela Kok feestelijk de Schiedamse Boekfiets. Vanaf vandaag rijdt de Boekfiets door Schiedam. Heb jij ‘m al gespot?

Lees meer...

KomKids Kinderfeestjes: wat vindt u?

25 september 2020
20200925 komkids kinderfeestje enqueteHulp nodig bij het regelen van een kinderfeestje? Goed nieuws, want bij KomKids zijn we groot fan van feestjes en organiseren.

Nu zijn we benieuwd wat jullie daarvan vinden. Vul de enquête in en help Ko het Feestvarken verder.Lees meer...