Gisteravond is tijdens de persconferentie van het kabinet duidelijk geworden dat de scholen tot 28 april gesloten zullen zijn. Wat dit voor u als ouder bij KomKids betekent leest u in deze nieuwsbrief. 

Allereerst willen we onze bewondering uitspreken aan al jullie ouders hoe flexibel en goed jullie deze situatie oppakken. We kunnen ontzettend goed begrijpen dat het een hoge mate van creativiteit, flexibiliteit en geduld vergt om de kinderen in hun dagritme te houden in deze toch wat rare periode.  

Noodopvang tot dinsdag 28 april 
Tot dinsdag 28 april biedt KomKids noodopvang voor kinderen van ouders die werkzaam zijn in een cruciale beroepsgroep of vitale sector.  

Uitstellen startdata nieuwe contracten  
Wegens de maatregelen van het RIVM biedt KomKids Kinderopvang tot 28 april noodzakelijk kinderopvang aan voor kinderen waarvan een ouder in een cruciale beroepsgroep werkt. Wegens de verlenging van deze maatregelen hebben we besloten om contracten die starten tussen 17 maart – 28 april te verschuiven tot na 28 april. Te zijner tijd neemt onze afdeling Service & Advies contact met u op om in overleg een nieuwe startdatum te bespreken. Dit geldt niet voor de ouders die de noodopvang nodig hebben, deze contracten starten volgens afspraak.  

Overgang Hele dagopvang (HDO) naar Buitenschoolse opvang (BSO) 
Op dit moment zijn er enkele kinderen die tijdens deze periode de overstap zouden maken van HDO naar BSO. Het contract dat u al ontvangen heeft voor deze overstap blijft hetzelfde. Door de noodopvang die KomKids biedt, kan uw kind nog steeds de hele dag worden opgevangen ondanks dat uw contract voor BSO bedoeld is. De kinderen zullen (waar mogelijk) op hun eigen locatie worden opgevangen gedurende de noodopvang.  

Lieve berichten 
Onwijs bedankt voor de lieve en leuke berichten die we hebben mogen ontvangen van de kinderen. Eén ding is duidelijk: wij missen jullie ook! Die mooie tekening, het stoepkrijt kunstwerk voor de deur en zelf geknutselde kaarten brengen een glimlach van oor tot oor. Bedankt! 

Tips voor Thuis 
Op de speciaal ingerichte pagina met Tips voor Thuis zijn weer volop nieuwe leuke items toegevoegd. Luister naar een voorleesboek, maak je eigen gaatjescamera of doe de speurtocht. Check snel de website www.komkids.nl/tipsvoorthuis.  

Met hartelijke groet, 
Yde Dragstra 
Directeur/Bestuurder