Wil jij graag als Pedagogisch Professional aan de slag en voldoet jouw diploma niet helemaal of niet meer? Dan is deze versnelde erkende (bij)scholing de oplossing voor jou!  

Komt jouw diploma in aanmerking? aanvullend certificaat_info
Door de cao-partijen is besloten dat bepaalde diploma’s niet (meer) kwalificeerden voor de kinderopvang. Wel kunnen deze diploma's gecombineerd worden met een aanvullend bewijs. En dat is goed nieuws! 

Door het aanvullend bewijs zijn er nu meer diploma’s die kwalificeren waardoor je als Pedagogisch Professional aan de slag kan in de Hele Dagopvang (HDO) of Buitenschoolse Opvang (BSO).  

Benieuwd of jouw diploma met een aanvullende scholing toereikend is? Kom er snel achter en doe de diplomacheck!

Heb je vragen over het aanvullende bewijs? Neem contact met ons op en dan kijken we graag met je mee. We zijn op werkdagen dagelijks bereikbaar van 08.30 - 18.00 uur via 010 449 32 00 of stuur een e-mail met jouw CV naar personeelszaken@komkids.nl.  

Wanneer gaat de scholing van start? 
Op korte termijn zijn er verschillende startdata mogelijk. Ben je benieuwd om welke startdata dat gaat? Neem dan contact op met de afdeling Personeelszaken via bovenstaande contactgegevens. 

Direct aan de slag! 
Na ontvangst van jouw certificaat ben jij officieel Pedagogisch Professional en kan je aan de slag bij KomKids!  

Aanvullend bewijs behalen 
De opleiding is op basis van de leerdoelen van de cao Kinderopvang speciaal ontwikkeld voor pedagogiek 0-13 jaar. De opleiding leidt tot een schriftelijk bewijs van het behalen van de leerdoelen. Het certificaat voldoet aan de eisen van de cao-partners en staat op de lijst van goedgekeurde aanvullende scholing. 

Wat ga je doen? 
Kinderopvang is meer dan alleen opvang – het is een vak! Als Pedagogisch Professional houd jij je bezig met de ontwikkeling van het jonge kind. In deze praktijkgerichte erkende aanvullende scholing ‘pedagogiek 0-13 jaar’ leer jij volgens het principe van ‘ervarend’ leren. Dat betekent dat je wat je tijdens de bijeenkomsten leert, direct oefent en inzet in de praktijk:  

  • Je gaat gelijk met het geleerde aan de slag (Praktijk In-Zicht) 
  • Jezelf vragen stellen (Zelf In-Zicht)  
  • De pedagogische kwaliteit van jezelf zichtbaar, inzichtelijk en meetbaar maken (Beeld In-Zicht).  

Je leert concreet te beschrijven hoe je inhoudelijk aan de vier pedagogische basisdoelen en het pedagogisch werkvormen van de KomKids werkt. De opleiding is op basis van de leerdoelen van de cao Kinderopvang speciaal ontwikkeld voor pedagogiek 0-13 jaar. De opleiding (in totaal 50 uur) leidt tot een schriftelijk bewijs van het behalen van de leerdoelen. Deze scholing geeft je als zij-instromer de mogelijkheid om snel en met hoge kwaliteit volledig inzetbaar te zijn als Pedagogisch Professional in zowel de HDO als BSO.  

Over KomKids 
Met meer dan 350 KomKids-medewerkers werken we elke dag aan de groei van KomKids Kinderopvang in Schiedam, Rotterdam, Maassluis en Vlaardingen. We groeien hard en daarom hebben we kersverse collega's nodig die ons KomKids-team komen versterken. We hebben één doel: kinderen de kans geven zichzelf te ontwikkelen en laten ontdekken wie ze willen worden. 

Meer weten over werken bij KomKids? Check ons blog of check onze Instagram / Facebook

Ben jij enthousiast en wil je graag bij KomKids jouw aanvullend bewijs halen? Stuur jouw CV en motivatie naar de afdeling Personeelszaken via personeelszaken@komkids.nl. Heb je vragen? Gewoon vragen! Onze Specialisten Tevreden KomKids-Medewerkers staan voor je klaar. Zij zijn op werkdagen dagelijks bereikbaar van 08.30 - 18.00 uur via 010 449 32 00. 

> ga terug naar overzicht.