20200226 duitse stagiaires 1

Leren zonder stilzitten? Dat vinden we bij KomKids de beste manier. Iedereen leert namelijk gewoon door als je bij ons werkt. Of je nou net begonnen bent of ondertussen toch al een beetje als meubilair wordt beschouwd.   

 
De leerfabriek van KomKids gaat zelfs verder dan Schiedam en omstreken. Onlangs maakten Brian & Yohanna kennis met onze kinderopvang. Zij zijn 2 Duitse stagiaires die vanuit Erasmus + de afgelopen 6 weken onder begeleiding van onze Specialisten Lerende KomKids-helden Hilda & Ellen een nieuwe uitdaging aangingen. Hoe zij dat hebben ervaren, lees je hier! 

“Door het Erasmus + Program konden we een stage kiezen in het buitenland. De keuze viel op Nederland. Toevallig heb ik hier roots, mijn oma komt uit Nederland, aldus Brian.  

Gelukkig zijn we allebei erg vrij en open, daarom was verhuizen niet een hele grote stap. Een grotere uitdaging was het communiceren met de kinderen, door de taalbarrière. Toch pik je verrassend snel enkele basiswoorden op zoals: goedemorgen, fijne avond, nee, lopen, leuk, mooi.  

Tijdens het communiceren met de kinderen gebruikten we handen en voeten om duidelijk te maken wat we bedoelden. Aangewezen op onze mimiek kwamen we een heel eind. Na een week of 2 ontdooiden de kinderen ook en raakten ze gewend aan onze aanwezigheid. Dit maakte het vooral een stuk makkelijker om met ze te communiceren.  

Hoewel we de taalbarriere verwacht hadden, kwamen we verder beide zonder verwachtingen richting KomKids, maar we zijn bijzonder onder de indruk van hoe open en vriendelijk we zijn ontvangen. Ook waren we direct onderdeel van het team en werden we overal bij betrokken. In Duitsland kijken mensen eerst de kat uit de boom en worden nieuwe gezichten niet zo open ontvangen. Wel hadden we meer verwacht van het eten... Want wat doen jullie met dat brood? Het is zo zacht een fluffy, dat is voor ons raar. Waarschijnlijk omdat wij brood maken zonder melk.  

KomKids heeft een grote indruk op ons gemaakt. Een organisatie die zoveel te bieden heeft, het kind echt vooropzet en ons zonder twijfel een kijkje bood in de dagelijkse praktijken. We kunnen met overtuiging zeggen dat we in deze 6 weken echt onwijs veel geleerd hebben over de kinderopvang bij KomKids en in Nederland.  

Groetjes,  
Brian & Yohanna.” 

20200226 duitse stagiaires 1