Dagverslag 4 Gartenstrasse

Vanmorgen heerlijk ontbeten op het hoekje Turmstrasse/Schonhauser Allee. Na ongeveer een kwartiertje reizen komen we aan op de locatie. We werden warm ontvangen door onze Duitse collega’s. Lisa nam ons mee en gaf ons een geweldige tour door de locatie. Wat ons opving waren de diverse spellen in de gang aan de muur. De spellen zijn gericht op de behoefte van de kinderen. Op de locatie is er een zeer grote betrokkenheid van de ouders, dit is te zien door een buitenkeuken voor de kinderen in de tuin en een balspel/goot in de gang.

 20221019 spellenaandemuurgangDe kinderen kunnen gebruik maken van alle functionele ruimtes in de locatie. Wat ons ook opvalt is de enorm grote buitenspeelplaats, ongeveer 10 vierkante meter per kind, met ontwikkelingsgerichte, natuurlijke materialen.

 20221019 buitenspeelplaatsDe rechten van de kinderen staan hier heel erg centraal. De kinderen bepalen zelf de keuze, hoeveel zij willen eten, of zij willen slapen en in welke ruimte zij willen spelen.

 20221019 spelbinnen

Daarna brengen we een bezoek aan de bibliotheek, de kinderen worden daar interactief voorgelezen. Er is een medewerkster die 1 keer per maand de kinderen voorleest, daarna mogen de kinderen allemaal een boek uitzoeken die zij mee mogen nemen naar de locatie.

 20221019 voorlezen

In de tussentijd krijgen wij een verhaal te zien van de medewerkster met een Kamishibai.

20221019 voorlezen 2

Groeten,
Monique en Fatiha

<< Terug naar het overzicht.