komkids-nieuws-foto-Even voorstellen
Onze Locatiemanager Matthijs Zandijk
2019 matthijszandijk

Onze Pedagogisch Begeleider is Franka Fortuin

Contactgegevens
HDO & BSO
Stockholm 5
3124 SG Schiedam
tel: 010 - 470 31 16
email: dewensboom@komkids.nl
Registratienummers: 
HDO: 186350855
BSO: 183713151

VKV
Stockholm 1
3124 SG Schiedam

Wij bieden:
Hele dagopvang (HDO) voor kinderen van 0 - 4 jaar
Buitenschoolse opvang (voorschoolse-, naschoolse- en vakantieopvang) voor kinderen van 4 - 13 jaar van kbs De Vlinder
Verkorte Kinderopvang met voor- en vroegschoolse educatie (VKV) voor kinderen van 2,5 - 4 jaar 

Rondleidingen Wensboom
Bent u op zoek naar Hele Dagopvang (voor 0 tot 4 jaar) en bent u er benieuwd naar hoe De Wensboom er van binnen uitziet en hoe het er tijdens de (opvang)dag bij ons aan toe gaat? Maak dan een afspraak door een mail te sturen naar matthijszandijk@komkids.nl of door te bellen naar 06-13021071. 

Kindcentrum Wensboom
Kindcentrum de Wensboom is gevestigd in Schiedam-Noord naast de basisscholen De Violier en De Vlinder in de mooie en groene wijk Sveaparken. Bij de Wensboom staat talentontwikkeling vanuit de veilige omgeving van de eigen groep centraal. Door deel te nemen aan de uitdagende en leeftijdsgerichte activiteiten gaat het kind zich ontwikkelen en gelijktijdig ontdekken wat het leuk vind en waar het goed in is. De blik van ieder kind wordt zo verruimt.

De Wensboom en de basisscholen maken zoveel mogelijk gebruik van elkaars faciliteiten, zowel binnen als buiten. Samen bereik je immers meer dan alleen. Het is dan ook een prachtige plek om (op) te groeien.

Bent u op zoek naar hele dagopvang voor uw baby of peuter, halve dagopvang met VVE (voorheen Peuterspeelzaal) of naar buitenschoolse opvang voor uw schoolgaande kind in een prettige en inspirerende omgeving? Neem dan gerust contact op voor een rondleiding of voor aanvullende informatie.

Om een indruk te geven van onze locatie, nemen we jullie graag mee op een virtuele tour: 

Babygroep (0-2 jaar): bij de babygroep staan rust, regelmaat en ontwikkeling centraal. Er zijn maximaal 11 kinderen per dag met 3 Pedagogisch Medewerkers. Zodra het kind bijna 2 jaar oud wordt, zal in overleg bekeken worden wat de wensen en plaatsingsmogelijkheden zijn op/voor de verticale groep of de peutergroep.
202006 babygroep02jrVerticale groepen (0-4 jaar): in deze groepen kunnen kinderen zich ontwikkelen tot een echte kleuter. Er zijn maximaal 12 kinderen met 2 Pedagogisch Medewerkers. Zodra het kind bijna 2 jaar oud wordt, zal in overleg bekeken worden wat de eventuele wensen en de plaatsingsmogelijkheden zijn op/voor de peutergroep.
202006 vertikalegroep04jr

Peutergroep (2-4 jaar): in deze groep staat verdere ontwikkeling centraal waarbij we kinderen voorbereiden op de overgang naar de basisschool. Er wordt gewerkt aan samenwerken, samen spelen en zelfstandigheid. Er zijn maximaal 16 kinderen met 2 Pedagogisch Medewerkers.
202006 peutergroep24jr


Verkorte Kinderopvang met voor- en vroegschoolse educatie (VKV) voor kinderen van 2,5 - 4 jaar

Bij de Wensboom is één VKV-groep: in deze groep wordt met de methodiek Startblokken Basisontwikkeling gewerkt. Kinderen met een indicatie komen 4x per week 4 uur, kinderen zonder indicatie komen per dagdeel 5,5 uur met een minimale afname van twee ochtenden. Aan de hand van een themagericht programma worden de kinderen al spelend voorbereid op de basisschool. Er zijn maximaal 16 kinderen met 2 Pedagogisch Medewerkers.
Goed om te weten de VKV-groep is gevestigd in bs De Violier - Stockholm 1.

Buitenschoolse opvang (voorschoolse-, naschoolse- en vakantieopvang) voor kinderen van 4-13 jaar
Er zijn drie groepen in de buitenschoolse opvang, in deze groepen worden na schooltijd diverse activiteiten aangeboden. Het is de vrije tijd van de kinderen, dus plezier maken staat voorop. De kinderen worden hierbij gestimuleerd om nieuwe dingen te ontdekken. Er zijn drie basisgroepen bij de buitenschoolse opvang, met in totaal maximaal 63 kinderen per dag en 6 Pedagogisch Medewerkers.

Gedeelde ruimtes
Naast de diverse groepsruimten heeft de Wensboom diverse andere ruimtes waar de kinderen veel spelen. Deze ruimtes zijn uitdagend en multifunctioneel ingericht en zijn de ontmoetingsplekken waar de kinderen vanuit de eigen groep samenkomen en samenspelen.
2017 muizen site 1


Buitenruimte
Bij de Wensboom hebben we een afsluitbare natuurtuin waar de jongste kinderen heerlijk buiten kunnen spelen en de wereld kunnen ontdekken. De oudere kinderen spelen buiten op de royale schoolpleinen.

201806 natuurspeeltuin Wensboom2017 buitenspel site


Nieuwsgierig?
Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u graag eens in het echt een kijkje nemen bij de Wensboom, dan kunt u een e-mail sturen naar dewensboom@komkids.nl of bellen naar 010 - 470 31 16. We geven u graag een rondleiding, zodat u de sfeer bij de Wensboom kunt proeven!


Klik hier voor het pedagogisch beleid van KomKids.
Voor het centrum gebonden pedagogisch beleid van De Wensboom, klik hier
In bovenstaande centrum gebonden beleidsplan staan ook de openingstijden van De Wensboom vermeld per opvangsoort.

De Wensboom HDO, BSO en VKV zijn geregistreerd in het Landelijk Register Kinderopvang. Klik hier voor de HDO en VKV, klik hier voor de BSO. Hier kunt u ook de Inspectierapporten van de GGD nalezen.

Sociale kaart
De sociale kaart is de wegwijzer naar kindercentra, scholen, lichamelijke gezondheid, vrije tijd, sportverenigingen en opvoeden in de wijk. Klik hier voor de sociale kaart van Schiedam-Noord.