komkids-nieuws-foto-Hele Dagopvang, Buitenschoolse Opvang en 
Verkorte Kinderopvang met VVE: St. Bernardus - Toekomst - Het Kleurrijk:
Van Ostadelaan 120
3117 XM Schiedam
tel: 010 - 426 70 51

email: toekomst@komkids.nl
Twitter: www.twitter.com/KomKidsToekomst

Registratienummer HDO: 658086091
VKV Toekomst - VKV St. Bernardus - VKV Het Kleurrijk: 658086091
Registratienummer BSO: 186040842

Locatiemanager: Desiree Salman

Wij bieden:
Hele dagopvang 
Buitenschoolse opvang (voor- en naschools) voor bs St Bernardus en obs Het Kleurrijk
Vakantieopvang
Verkorte Kinderopvang met VVE = VKV
Verkorte Kinderopvang met VVE met opvang tot 5,5 uur per dag

In een mooi, groot gebouw in het hart van de wijk Schiedam West vind u ons warme, bruisende kindcentrum toekomst. Toekomst is een kindcentrum waar u terecht kunt voor diverse soorten opvang. Of u nu op zoek bent naar hele dagopvang voor uw baby of peuter, een goede Verkorte Kinderopvang met VVE of naar buitenschoolse opvang voor uw schoolgaande kind. Ons kindcentrum biedt een groot aantal activiteiten aan en zit in een gebouw met veel faciliteiten en mogelijkheden. Kortom, een uitdagende omgeving voor jonge én oudere kinderen.

Alle peuters kunnen blijven spelen en leren bij KomKids!
De standaard openingstijd van de VKV is 4 uur per dag. Vanaf 1 juli ‘19 is het op deze locatie ook mogelijk om 5,5 uur per dag af te nemen. Deze uitbreiding is voor peuters zonder indicatie van wie ouders werk en zorg combineren. Deze groep ouders kan gebruik maken van kinderopvangtoeslag. De VKV-locatie is 4 dagen in de week (maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag), 40 weken per jaar geopend, dus er hoeft niet betaald te worden voor dagen in de schoolvakanties. Toch opvang nodig in de schoolvakanties? Dan kan er uitgeweken worden naar de hele dagopvang. Neem voor meer informatie contact op met de afdeling Service & Advies 010-4493200.

Onze locatie is goed bereikbaar, parkeren is gratis en u zit snel op de snelweg richting uw werk.

Om u een indruk te geven van Toekomst, nemen we u graag mee op een virtuele tour: 

Welkom bij Toekomst.

201603 IngangToekomst

De centrale hal:
Een plek waar ouders elkaar kunnen ontmoeten met een kopje koffie en waar uw kinderen ondertussen kunnen spelen.
201603 ToekomstCentralehal

De hele dagopvang:  
Bij Toekomst hebben we vier hele dagopvang groepen:

De babygroep: 0 - 1,5 jaar
2018 BabygroepBij de babygroep bieden we opvang voor kinderen van 0 - 1,5 jaar. Bij de babygroep staat rust, regelmaat en ontwikkeling centraal. Iedere dag is er in ieder geval één vaste pedagogisch medewerker op de groep van 7:30 – 18:00 uur.

Het is belangrijk voor een baby dat hij/zij begrepen wordt in zijn/haar behoeftes en wensen zodat hij/zij geen stress ervaart. Een baby die geen stress ervaart en zich emotioneel veilig voelt, kan zich goed ontwikkelen. Daarom is een goede overdracht over de baby essentieel. Deze overdracht gaat twee kanten op, van ouder naar de pedagogisch medewerker en andersom. Zo weten wij hoe de nacht en de ochtend is verlopen en kunnen we hierop inspringen en u kunt de signalen die uw baby s ’avonds geeft beter begrijpen. Om die overdracht duidelijk en helder te houden is het prettig als de pedagogisch medewerker die er in de ochtend is ook bij haalmoment nog aanwezig is.

2018 Dreumesgroep 15 25

De dreumesgroep: 1,5 tot 2,5 jaar
Na de babygroep stroomt uw kind door naar de dreumesgroep. Een groep waar de dreumes zich verder kan ontwikkelen in een nieuwe, uitdagende, vertrouwde omgeving.2018 Peutergroep 25 4

De peutergroep: 2,5 - 4 jaar
Na de dreumesgroep stromen de kinderen door naar de peutergroep. In deze groep staat verdere ontwikkeling centraal waarbij we toewerken naar de overgang naar de basisschool. Er wordt gewerkt aan samenwerken, samen spelen en zelfstandigheid.

De plusgroep: tot 4 jaar

Op dit moment is de plusgroep op dinsdag en donderdag open voor de oudste peuters die bijna naar school gaan. Zij krijgen hier uitdagingen aangeboden waarbij ze nog verder kunnen groeien in hun ontwikkeling. We kijken hierbij naar de individuele ontwikkelingslijnen bij het aanbieden van activiteiten.
2018 Plusgroep siteGrote hal:

Naast de twee groepsruimten van de hele dagopvang heeft Toekomst een grote hal, waar de kinderen veel spelen. In de ochtend starten we in deze ruimte, in de avond sluiten we hier af, maar ook overdag kunnen de kinderen hier spelen samen met de pedagogisch medewerkers. Voor de allerkleinsten is er een speciale (afgesloten) grond box waar ze veilig kunnen spelen. Ook de peuters spelen in deze hal. Het is een plek waar kinderen elkaar ontmoeten en samen met elkaar genieten.
2018 grotehal site

Verkorte Kinderopvang met VVE:

Binnen Toekomst hebben we twee VKV-groepen. We werken bij de VKV samen met de St Bernardus en met Het Kleurrijk.  De samenwerking met beide scholen is heel goed; er vindt regelmatig overleg plaats tussen de docenten en de pedagogisch medewerkers en natuurlijk is er sprake van een warme overdracht als uw kind naar de basisschool gaat. Beide VKV-locaties werken met de methode Startblokken.
201603 Toekomst peuterspeelzaal
De buitenschoolse opvang:

Toekomst biedt voor en naschoolse opvang voor kinderen van Het Kleurrijk en de St Bernardus. Er zijn 3 groepen bij de buitenschoolse opvang: de Mickeys 4-6 jaar, de Speurneuzen 6-8 jaar en de 8+ voor kinderen van 8 jaar en ouder. Er is voor ieder kind van iedere leeftijd altijd wel iets leuks om te doen. Er is ook een grote hal waar de kinderen allerlei activiteiten kunnen doen.
201603 ToekomstBSOBuitenruimten:

Bij Toekomst hebben we een afgesloten plein waar de kinderen heerlijk buiten kunnen spelen. Ze kunnen glijden van de glijbaan, schommelen, lekker in de zandbak spelen of rondrijden op de fietsjes. Ook spelen we regelmatig op het Frans Halsplein, een groot openbaar plein dat direct aan ons kindcentrum grenst.
201603 Toekomst buitenspelen

Ben u nieuwsgierig geworden en wilt u graag eens in het echt een kijkje nemen bij Toekomst, dan kunt u bellen naar 010-4267051 of een e-mail sturen naar toekomst@komkids.nl. We geven u graag een rondleiding, zodat u de sfeer bij Toekomst kunt proeven! 

Klik hier voor het pedagogisch beleid van KomKids.
Voor het centrum gebonden pedagogisch beleid van Toekomst, klik hier.

Toekomst HDO, BSO en VKV zijn geregistreerd in het Landelijk Register Kinderopvang. Klik hier voor de HDO en VKV, klik hier voor de BSO. Hier kunt u ook de Inspectierapporten van de GGD nalezen.

Sociale kaart
De sociale kaart is de wegwijzer naar kindercentra, scholen, lichamelijke gezondheid, vrije tijd, sportverenigingen en opvoeden in de wijk. Klik hier voor de sociale kaart van Schiedam-West.