Sinterklaas - december 2023
Glitter-piet komt langs met het nieuws dat Sinterklaas helaas niet langs kan komen. Ze heeft wel alle cadeaus en natuurlijk een koffer met alle kleren/spullen van Sint. Samen met Glitter-Piet toveren ze Geert om in Sinterklaas zodat het feest door kan gaan! 
202312 DKM sinterklaas


























Bezoek aan De Grote of Sint-Laurenskerk - 20 juli 2023
Vandaag zijn De Kleine Machinisten op stap geweest en hebben een bezoek gebracht aan De Grote of Sint-Laurenskerk. Het was erg interessant en alle kindjes keken hun ogen uit. Ook de reis met de metro naar hartje Rotterdam is al een uitje!
20230720 uitstapje dkm laurenskerk





















We zijn weer op pad geweest - 18 juli 2023
De Kleine Machinisten zijn op bezoek bij The Little C. Wij zijn langs geweest bij verschillende ondernemers, bij verschillende locaties mochten we binnen kijken. Zo hebben wij 3D-modellen van verschillende iconische gebouwen van Rotterdam gezien. Het was heel interessant.  
20230718 dkm bezoeklittlec





















Naar Diergaarde Blijdorp - 14 juli 2023
We zijn met De Kleine Machinisten naar Diergaarde Blijdorp geweest. We hebben genoten van alle dieren en natuur die we daar tegen kwamen.
20230714 dkm diergaardeblijdorp





















Samen op pad in de zomervakantie - 13 juli 2023
De Matrozen zijn samen met De Grote Machinist en ElisaKids naar Plaswijckpark geweest.
Het was in 1 woord G E W E L D I G! 
202307 uitstapje plaswijckpark dgm dkm elisa





















Het was fantastisch! 
Wat hebben wij toch sterke, grappig, lieve en talentvolle kinderen bij DKM! We hebben genoten van alle acts tijdens het klein(st)e Circus bij de Coolhaven. 

202306 dkm circus site























Kom kijken! - 29 juni 2023
Na het zomerfeest van vorige jaar nodigen we jullie dit jaar met trots uit voor het klein(st)e Circus bij de Coolhaven. Wij kijken alweer uit naar een spectaculaire show met onder andere koorddanseressen en alle dierenacts. Jullie zijn van harte welkom op donderdag 29 juni 2023 vanaf 16:30 uur in het Kleine Avonturenpark.

202306 dkm circus






















Kinderkapper en fotograaf - 11 mei 2023

In die volgorde zou het beste zijn, maar dat lukte dit keer niet. 
Op woensdag kwam onze vaste fotografe Tamara weer naar De Kleine Machinist. Tamara bouwt een kleine fotostudio in de zaal Europoort en in ongeveer vier uur zet ze 60 kinderen op de foto. Er worden ook ‘broer-zus’ foto’s gemaakt en natuurlijk een groepsfoto. Over twee weken kunnen alle (groot-)ouders online de foto’s bekijken en bestellen.

Donderdag was de kinderkapster Dorette op locatie. Zelf heeft ze een boutique salon aan de overkant van de Coolhaven, in Little C. Maar vanaf 2023 komt ze ongeveer tweemaandelijks ook naar De Kleine Machinist. Dorette knipt de kinderen in het gewenste model, natuurlijk gebruikt ze de föhn en maakt ze soms een vlecht. Vandaag moest ze haar kapsalon in de hal van De Machinist installeren want op de groep vierden de kinderen het trouwen van een Pedagogisch Professional.
202305 kapper fotograaf dkm

 















Uitstapje is naar het 'Historische Tuin Schoonoord' - april 2023
Historische Tuin Schoonoord is een uniek onderdeel van het groene erfgoed van Rotterdam. De tuin is op loopafstand van De Kleine Machinist en bevat een rijke verzameling aan flora en fauna. De Kleine Machinisten bewonderen de tuin die lekker bloeit en groeit! 
202304 dkm historischetuin


























Huwelijk Geert & Mirjam - 17 maart 2023 
Vrijdag 17 maart is Geert getrouwd met Mirjam. Na de formele huwelijksvoltrekking in Trouwkamer 2 van het Stadhuis (Rotterdam) kwamen zij naar buiten, waar er tientallen kinderen en collega's op de Coolsingel op hen stonden te wachten. Met de metro en bolderkar of kinderwagen, met bakfietsen en een BSO-bus waren de kinderen van kindcentrum ElisaKids, De Kleine Machinist en BSO De Grote Machinist gekomen. Het bruidspaar werd verwelkomd met 'toeters & (zeep-)bellen' (rijst is niet toegestaan). De bruid heeft het boeket 'van de kinderen'.

Een paar dagen eerder hadden de kinderen en collega's ook al een feestje georganiseerd, bij De Kleine Machinist. Geert & Mirjam kregen cadeau's, een kleine voorstelling en er waren hapjes en drankjes voor iedereen. Onder aanvoering van Moraima hadden de collega's een feest georganiseerd waarbij het aanstaande paar alvast kon oefenen met de trouwkleren en ringen. Ook konden ze laten zien hoe zij om gaan met het 'zuur & zoet' in hun huwelijk.

2023 bruiloft geert mirjam site





















De lente fit KiKa run! - 25 maart 2021

Vorig jaar maart hebben we op kindcentrum De Kleine Machinist met alle kinderen een week lang volop gebakken voor KiKa. Deze baksels waren aan het einde van de dag te koop voor de ouders (en kinderen). Zo hebben wij een bedrag van maar liefst 168 euro samengebracht! Dit bedrag is volledig naar KiKa gegaan! Dit jaar wilden wij graag weer een mooi bedrag ophalen om het KiKa fonds te steunen. Maar dit jaar ging het anders, én Covid-proof.

De Kleine Machinist deed mee aan de lente fit KiKa run!
Op donderdag 25 maart hebben alle kinderen vanaf 1,5 – 2 jaar van De Kleine Machinist samen met de Pedagogisch Medewerkers onze kleine mini marathon gerend, gelopen of gewandeld voor het goede doel. Alle gesponsorde (kilo-)meters van de kinderen en pm-ers zijn bij elkaar opgeteld en zo hebben wij ons doel van 21 km gehaald! Wij kunnen dan nu ook met trots melden dat wij in totaal € 1.089,- hebben opgehaald! 
 20210325 kikarun dkm site



















Ondertussen bij De Kleine Machinist - 3 maart 2021

Oma’s rock! Zo maakt een Oma bij De Kleine Machinist gewoon deze zelfgehaakte voorleesdieren 🧶. Hoe tof is dat?
20210303 post cocokanhet



















De Kleine Machinist bestaat 10 jaar! En daarom vieren wij een feestje op 6 maart 2020.
 
Beste (oud-) medewerkers van de Kleine Machinist en andere betrokkenen,

Op 6 maart 2010 was de opening van de Machinist en daarbij ook van de Kleine Machinist. Dit betekent dat we dit jaar 10 jaar bestaan!
In samenwerking met de Machinist vieren we dit op vrijdag 6 maart in het thema “Glitter & Glamour”.
Omdat jij een groot of kleiner deel van deze 10 jaar onderdeel bent geweest van de Kleine Machinist, nodigen we je van harte uit om dit met ons te komen vieren!
Je partner en/of kinderen mogen ook mee komen.

Vanaf 17 uur ben je van harte welkom in de Europoortzaal in de Machinist. Het feest van de Kleine Machinist duurt tot 19 uur, en daarna ben je van harte welkom om bij de Machinist verder te feesten!
De dresscode voor zowel volwassenen als kinderen is “zwart met goud”.
We willen graag weten hoeveel mensen we kunnen verwachten, dus stuur een mail vóór 16 februari naar dkm10jaar@gmail.com of je komt en met hoeveel volwassenen en kinderen.

Hopelijk zien we jullie op 6 maart!
Groetjes, team De Kleine Machinist

20200306 uitnodiging 10JaarDKM
 



























Nationale Voorleesdagen 2020
Van woensdag 22 januari tot en met zaterdag 1 februari 2020 vinden De Nationale Voorleesdagen 2020 plaats, met als landelijke aftrap Het Nationale Voorleesontbijt op woensdag 22 januari. De doelstelling van deze campagne is ‘het stimuleren van het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen’. De doelgroep zijn ouders van en professionals die werken met baby's, peuters en kleuters (kinderen van 6 maanden tot 6 jaar). 

In de eerste levensjaren wordt de basis gelegd voor lezen en leesplezier. Kinderen die van jongs af aan zijn voorgelezen, zijn gemotiveerd om te leren lezen, ze blijken taalvaardiger te zijn en begrijpen teksten beter. Voorlezen prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel, maar bovenal bezorgt het de kinderen (en hun (groot-)ouders) heel veel plezier! Lees hier verder 
Bekijk ook ons programma en de tips voor interactief voorlezen.

202001 Moppereend afbeelding










Het boek 'Moppereend' is Prentenboek van het Jaar 2020