Programma meivakantie BSO - DOK010, DOKWRK, MaasstuinKids en Willibrordus -  29 april t/m 10 mei 2024
202403 hologramIn de meivakantie staan er weer leuke activiteiten op het programma voor DOK010, DOKWRK, MaastuinKids en IKC Willibrordus. Dagelijks wordt er geluncht met een gerecht dat de kinderen zelf met de Pedagogisch Professional gaan maken.
Ons complete programma vind je hier.

Goed om te weten: we zijn wisselend op DOK010, MaastuinKids of Willibrordus te vinden, dus kijk goed op welke dag je komt en waar je moet zijn!

Programma voorjaarsvakantie BSO - DOK010, DOKWRK, MaasstuinKids en Willibrordus -  19 t/m 23 februari 2024
Deze week staat in het teken van sport en spel, daarvoor zijn we veel buiten. Bekijk hier ons complete programma

Goed om te weten, we verblijven deze vakantie een paar dagen op DOK010 en op de andere dagen zijn we bij MaastuinKids of Willibrordus te vinden, dus kijk goed op welke dag je komt en waar je moet zijn!

Groetjes,
Het BSO-team

Programma kerstvakantie BSO - DOK010, DOKWRK, MaasstuinKids en Willibrordus 27 december 2023 t/m 5 januari 202420231107 wintersneeuwbol vierkant
Lekker spelen en ontdekken tijdens de verschillende activiteiten. Natuurlijk gaan we naast de aangeboden activiteiten als het even kan lekker spelen en voetballen bij MaastuinKids. Hier kunnen we ook de natuurlijke materialen verzamelen om heerlijk mee te knutselen. Bekijk hier ons complete programma

Goed om te weten, we verblijven deze vakantie een paar dagen op DOK010 en op de andere dagen zijn we bij MaastuinKids of Willibrordus te vinden, dus kijk goed op welke dag je komt en waar je moet zijn!

Maandag 25 december, dinsdag 26 december 2023 en maandag 1 januari 2024 zijn wij gesloten.

Groetjes,
Het BSO-team

Programma herfstvakantie BSO - DOK010, DOKWRK, MaasstuinKids en Willibrordus 16 t/m 21 september 2023
202109 herfstWe hebben elke dag een ander thema, bekijk hier ons complete programma. Goed om te weten, we verblijven deze vakantie een paar dagen op DOK010 en op de andere dagen zijn we bij MaastuinKids of Willibrordus te vinden, dus kijk goed op welke dag je komt en waar je moet zijn!

Groetjes,
Het BSO-team

Feest! - zaterdag 2 september 2023
20230902 zomerfeest uitnodiging locatieszuid
Programma Meivakantie BSO - DOK010, DOKWRK, MaasstuinKids en Willibrordus 24 april t/m 5 mei 2023
202303 bos natuurWe hebben elke dag een ander thema, bekijk hier ons complete programma. Goed om te weten, we verblijven deze vakantie een paar dagen op DOK010 en op de andere dagen zijn we bij MaastuinKids of Willibrordus te vinden, dus kijk goed op welke dag je komt en waar je moet zijn!
Ondertussen in de Hele Dagopvang - Thema: Theater - maart 2023
20230222 roodkapje
Wat hebben we uitgepakt op Dok omrent dit thema. We zijn op uit stapje geweest naar theater. Hier kregen we een rondleiding en mochten we zelfs op het grote toneel staan. Wat was vanaf hier het theater groot!! Uiteraard konden we deze kans niet voorbij laten gaan en showden we gelijk onze talenten.

Daarnaast hebben we een toneelstuk ‘Roodkapje’ ingestudeerd met alle peuters van Dok voor alle papa’s en mama’s, broers en zussen, opa’s en oma’s, voor iedereen die ons toneelstuk maar wilde zien. En wat een opkomst!! Bijna iedereen die uitgenodigd was, was ook aanwezig en wat hebben de peuters hun best gedaan. De wolf, oma en roodkapje werd om de beurt gespeeld door een van de peuters en als afsluiting werd er met zijn allen een ingestuurd dansje gedanst als afsluiting van het toneelstuk. Hier hebben we wel 6 weken op geoefend!
Programma Voorjaarsvakantie BSO - DOK010, DOKWRK, MaasstuinKids en Willibrordus 27 februari t/m 3 maart 2023
202203 proefjesWe hebben elke dag een ander thema, bekijk hier ons complete programma. Goed om te weten, we verblijven deze vakantie een paar dagen op DOK010 en op de andere dagen zijn we bij Willibrordus te vinden, dus kijk goed op welke dag je komt en waar je moet zijn!
 Kerstvakantie BSO - DOK010, DOKWRK, MaasstuinKids en Willibrordus 26 december 2022 t/m 06 januari 2023
Ook deze kerstvakantie staan er weer leuke en avontuurlijke activiteiten op het programma voor Dok010, Dokwrk en IKC Willibrordus. Lees hier wat we allemaal gaan doen.

kerstplaatje

Herfstvakantie BSO - DOK010, DOKWRK, MaastuinKids en Willibrordus 24 t/m 28 oktober 2022

20221020 herfstvakantie zeeWe gaan op pad in het herfstvakantie! Wat wij allemaal gaan doen lees je hier.

Groeten,
BSO-teams DOK010, DOKWRK, MaastuinKids en IKC Willibrordus. 

Meivakantie BSO - DOK010, DOKWRK, MaastuinKids en Willibrordus 25 april t/m 6 mei 2022
Ook deze vakantie staan er weer leuke activiteiten op het programma voor DOK010, DOKWRK, MaastuinKids en IKC Willibrordus. 

Deze vakantie spelen alle kinderen samen, dus per dag zal beschreven staan op welke locatie deze activiteiten worden uitgevoerd. U brengt en haalt de kinderen naar de locatie waar de activiteiten georganiseerd worden. Bekijk hier ons programma.


Voorjaarsvakantie BSO - DOK010, DOKWRK, MaastuinKids en Willibrordus 28 februari t/m 4 maart 20222022 voorjaarsprogramma dok
Ook deze Voorjaarsvakantie staan er weer leuke activiteiten op het programma voor DOK010, DOKWRK, MaastuinKids en IKC Willibrordus. Dagelijks wordt er geluncht met een gerecht dat de kinderen zelf met hun pedagogisch professional gaan maken.
Deze vakantie spelen alle kinderen samen, dus per dag zal beschreven staan op welke locatie deze activiteiten worden uitgevoerd. U
brengt de kinderen naar de stamlocatie (Dok010 of IKC Willibrordus), maar u haalt uw kind op bij de locatie waar de activiteiten
eindigen. Bekijk hier ons programma.

Kerstvakantie BSO - DOK010, DOKWRK, MaastuinKids en Willibrordus 27 december 2021 t/m 7 januari 2022

202112 kerstvakantieOok deze kerstvakantie staan er weer leuke activiteiten op het programma voor DOK010, DOKWRK, MaastuinKids en IKC Willibrordus. Dagelijks hebben we lunch met een gerecht dat de kinderen zelf met hun Pedagogisch Professional gaan maken. Deze vakantie spelen alle kinderen samen, dus per dag zal beschreven staan op welke locatie deze activiteiten worden uitgevoerd. U brengt de kinderen naar de stamlocatie (DOK010 of IKC Willibrordus), maar u haalt uw kind op bij de locatie waar de activiteiten eindigen. Bekijk hier ons programma.

Lezen jullie mee: Max en de Maximonsters - december 2021
Door Saskia van Munster – locatiemanager Dok, Dokwrk, MaastuinKids en IKC Willibrordus

maxmaximonstersDe Sint is jarig en alle kinderen hebben een mooi prentenboek cadeau gekregen: Max en de Maximonsters. Dit verhaal is geschreven in 1963 en vele van ons hebben dit ook in onze jeugd gelezen. Als kind vond ik dit boek helemaal het einde: mijn ouders hebben het wel 1000 keer voorgelezen! Het boek brengt herinneringen terug: wat vond ik zelf nu zo leuk aan dit boek?

Wat ik zelf heel tof vond, is dat Max ‘de baas’ werd van de grote duistere monsters. Ze luisterden allemaal naar hem. En Max was een heel gewoon kindje, net als ik. Al had hij natuurlijk wel een waanzinnig coole pyjama aan. Monsters bleven weg uit mijn kamer, want ik had van Max geleerd hoe ik ze onder de duim kreeg.

Naarmate ik ouder werd, ging ik ook steeds meer invulling geven aan het verhaal. Waar kwam dat bos vandaan? Groeide die bomen zo snel, dat ze door zijn raam naar binnen groeide? Of ging Max zelf door het raam naar buiten? Zelf woonde ik op de tweede verdieping. Ik zag weliswaar de toppen van een paar bomen, maar die moesten wel heel ver groeien om ze vanuit mijn raam aan te kunnen raken. De woeste zee had ik ook niet in de buurt, daarvoor moesten wij een stuk in de auto rijden. We hadden wel de Lange Haven, waar we één keer per jaar naar de Gondelvaart gingen kijken. Op die boten waren ook wel eens monsters. Maar ik was niet bang van monsters! Ik (een gewoon meisje) kon ook vast wel de baas spelen over een stelletje monsters.

Uiteindelijk ging het Max vervelen en ging hij weer terug naar huis. Hij komt terug in zijn kamer en uiteindelijk realiseerde ik me, dat hij waarschijnlijk een dutje had gedaan. Zijn moeder had hem niet wakker gemaakt voor het eten, maar gelukkig wel iets voor hem bewaard. Dat lust je vast wel als je zoveel monsters hebt getemd.

Ik hoop dat onze kinderen met net zoveel plezier terugkijken op dit verhaal. Blijf het vooral voorlezen en ga met ze in gesprek over de verhalen. Meer boektips? Ons pedagogisch kenniscentrum schrijven regelmatig over #leesplezier.

Schrijvers op de BSO - Vrijdag 22 oktober 2021
20211022 kinderboekenweekVorige week was het Kinderboekenweek. Op onze BSO is Angéla met de kinderen aan de slag gegaan met dit thema en heeft samen met de kinderen zelf een verhaal geschreven. Alle kinderen schreven mee en hebben allemaal een stuk van het verhaal bedacht.  De kinderen hebben onwijs veel fantasie en daardoor kreeg het verhaal een heel bijzondere wending. Je hoeft niet van dezelfde planeet te komen: ook met buitenaardse wezen kun je vrienden maken! Klik op de afbeelding om een verhaal te lezen.

Wist je dat:

  • We op Dok010 aan de Nieuwe Haven een heel leuk Zwerfboekenstation hebben?
  • De kinderen uit dit Zwerfboekenstation boeken kunnen meenemen om thuis te lezen?
  • Je ook kinderboeken mag delen die je thuis al hebt uitgelezen?

Wil je meer informatie over onze zwerfboeken? Onze Pedagogisch Professional en stationschef Angéla kan je hier meer over vertellen!

Herfstvakantie DOK010, DOKWRK, MaastuinKids en Willibrordus 18 oktober t/m 22 oktober 2021
20210907 halloweenTijdens de herfstvakantie maken we er weer een feest van voor de kinderen van DOK010, DOKWRK, MaastuinKids en Willibrordus. Onze activiteiten zullen in het teken staan van de herfst en van Halloween. Dagelijks doen wij actieve spelletjes, maken we iets lekker voor de lunch en knutselen we iets om mee naar huis te nemen. Hiervoor moeten we vaak eerst nog op pad.

We hebben elke dag een ander thema, bekijk hier ons complete programma.


Programma meivakantie DOK010, MaastuinKids, DOKWRK en Willibrordus | 26 april t/m 7 mei 2021

We hebben elke dag een ander thema, bekijk hier ons complete programma

Vakantieopvang tijdens de meivakantie
Heeft u een vakantiepakket en wilt u gebruik maken van de vakantieopvang tijdens de meivakantie, dan kunt u zich hiervoor inschrijven tot dinsdag 20 april 13.00 uur. Dit gaat op de reguliere manier. U kunt uw vakantie dus inboeken via FlexKids. Hoewel er tijdens de noodopvang de afgelopen tijd niet is geclusterd, kiezen we hier tijdens de vakantieopvang wel voor en vindt de opvang plaats zoals u gewend was voor de lockdown. Te veel beweging tussen verschillende locaties is tijdens de vakantie niet aan de orde, aangezien de kinderen de gehele dag aanwezig zijn en niet ook nog naar school of naar een sportlocatie gaan.

9-2-'21: Update voorjaarsvakantie BSO

Met de winterse taferelen van afgelopen dagen komt de voorjaarsvakantie (20-28 februari) snel dichterbij. Aangezien de Buitenschoolse Opvang (BSO) voorlopig nog gesloten is, betekent dit dat de vakantieopvang er ook anders uit gaat zien dan gebruikelijk. Wat dit voor u betekent leest u hier.

Programma voorjaarsvakantie DOK010, MaastuinKids, DOKWRK en Willibrordus | 22 t/m 26 februari 2021
Hoewel de noodopvang ten minste tot 7 februari duurt, zijn wij alweer volop bezig met het opstellen van het vakantieprogramma voor de voorjaarsvakantie. Gewoon omdat we positief blijven en vooral hopen dat dan alle kinderen weer gezellig gebruik kunnen maken van de opvang.

202101 windmeterWel is ervoor gekozen om de inschrijvingen voor de voorjaarsvakantie uit te stellen tot na dinsdag 2 februari, omdat we dan verwachten een beter beeld te hebben van de situatie na 8 februari. U hoeft zich dus op dit moment nog niet in te schrijven. U ontvangt hier binnenkort meer informatie over.

We hebben elke dag een ander thema, bekijk hier ons complete programma.  Goed om te weten: we starten en eindigen bij kindcentrum Willibrordus (Dwarsstraat 2).

Kerstvakantieprogramma DOK010, Maastuinkids, DOKWRK en Willibrordus | 21 december - 1 januari
Het is weer bijna kerstvakantie! Een week waarin alle kinderen elke dag verkleed mogen komen. Ook worden er elke dag een paar kinderen aangewezen die de kersthulpjes van de dag mogen zijn. Kom jij verkleed als kerstman, kerstvrouw, vuurpijl, sneeuwpop, of kom jij als Olaf, of Elza of misschien wel als Rudolf? Klikt u hier voor het activiteitenprogramma.

De vakantie start op 21 december. U heeft tot 23 november de tijd om uw kind(eren) op te geven. Goed om te weten, we starten en eindigen bij kindcentrum DOK (Nieuwe Haven 101).

Ondertussen op de hele dagopvang - oktober 2020

20201012 Dokkiesendebrandweer liggendTijdens het thema 'de Brandweer' hebben de kinderen van onze hele dagopvang veel brandjes geblust. Ze hebben een brandweerauto en heel veel vlammen geknutseld.
Daarnaast hebben de peuters een echt boek geschreven over de brandweer. Benieuwd naar het resultaat? Klik hier voor meer leesplezier.