Dag 2019, welkom 2020!
We sluiten de BSO's van De Wieken, Toekomst en ZiezoKids dit jaar feestelijk en sportief af en beginnen het nieuwe jaar met leuke nieuwe uitdagingen! Bekijk hier wat wij allemaal gaan doen in de kerstvakantie van 23 december t/m 3 januari.

Winterfeest - vrijdag 8 november 2019
Speciaal voor de kinderen van kindcentrum De Wieken - Toekomst en ZiezoKids.
201911 winterfeest poster

Het programma voor de herfstvakantie is bekend!
201909 laarzenbladeren
Met de heerlijke zomervakantie nog vers in ons geheugen kijken we nu al vooruit naar de herfstvakantie van 21 t/m 25 oktober '19. In deze vakantie voegen de locaties Toekomst, ZiezoKids en De Wieken samen. De locaties zullen starten en eindigen op hun eigen locatie (met uitzondering van De Wieken, zij starten en eindigen bij ZiezoKids). Klik hier voor het complete programma. Inschrijven voor deze vakantie kan bij de pedagogisch medewerkers van de eigen locatie.

Voor de kinderen van ZiezoKids/de Wieken is het mogelijk om te kiezen voor locatie BSO De Volkstuin (Schiedam – West). Ook hier kunnen de kinderen gebracht en gehaald worden. Alle twee de locaties organiseren andere activiteiten. 


Vakantieprogramma BSO voorjaarsvakantie 2019

2019 carnaval
In de voorjaarsvakantie voegen de locaties ZiezoKids en De Wieken samen. Via deze activiteitennieuwsbrief informeren wij jullie over de activiteiten die plaatsvinden bij ZiezoKids.
Naast ZiezoKids is het ook mogelijk om te kiezen voor locatie BSO De Volkstuin (Schiedam – West). Ook hier kunnen de kinderen gebracht en gehaald worden. Beide locaties organiseren andere activiteiten. Inschrijven voor deze vakantie kan bij de pedagogisch medewerkers van de eigen locatie.

Vakantieprogramma BSO Kerstvakantie 2018

In de kerstvakantie voegen de locaties ZiezoKids en De Wieken samen. Via deze activiteitennieuwsbrief informeren wij jullie over de activiteiten die plaatsvinden in de kerstvakantie bij ZiezoKids.
Naast ZiezoKids is het ook mogelijk om te kiezen voor locatie BSO De Volkstuin (Schiedam – West). Ook hier kunnen de kinderen gebracht en gehaald worden. Alle twee de locaties organiseren andere activiteiten. Inschrijven voor deze vakantie kan bij de pedagogisch medewerkers van de eigen locatie.

Programma meivakantie locatie ZiezoKids - 2018
In de meivakantie voegen de locaties ZiezoKids en Tjasker samen. Via deze activiteitennieuwsbrief informeren wij jullie over de activiteiten die plaatsvinden in de meivakantie bij ZiezoKids.
Naast ZiezoKids is het ook mogelijk om te kiezen voor locatie Kindcentrum Blink (Schiedam - Nieuwland) of BSO De Volkstuin (Schiedam – West). Ook hier kunnen de kinderen gebracht en gehaald worden. Alle drie de locaties organiseren andere activiteiten, de programma's van Blink en De Volkstuin volgen nog. Inschrijven voor deze vakantie kan bij de pedagogisch medewerkers van de eigen locatie.

Vakantieprogramma Kidslocaties Kerstvakantie 2017
2017 RudolfVoor in de Kerstvakantie van maandag 25 december 2017 t/m  vrijdag 5 januari 2018 hebben we weer een groot aantal gezellige, knusse en actieve activiteiten bedacht voor de Kidslocaties. Klik op de locaties voor het complete programma. Inschrijven voor de vakantie kan via de pedagogisch medewerkers van jullie eigen locatie. 
Het Talent (Schiedam - Nieuwland)
ZiezoKids (Schiedam – West)
PaletKids (Vlaardingen - Holy) PaletKids zal elke dag aansluiten bij een van de locaties
De Volkstuin (Schiedam – West) Heeft een eigen activiteitenprogramma

2017 NB HerfstvakantieVakantieprogramma Kidslocaties herfstvakantie 2017
In de herfstvakantie van 16 t/m 20 oktober gaan we aan de slag met drie van de vier natuurlijke elementen wind, water en aarde. In de herfstvakantie zijn er vier Kidslocaties geopend, hier kunnen kinderen gebracht en weer opgehaald worden. Klik op de locaties voor het complete programma. Inschrijven voor de vakantie kan via de pedagogisch medewerkers van jullie eigen locatie. 
Het Talent (Schiedam - Nieuwland)
ZiezoKids (Schiedam – West)
PaletKids (Vlaardingen - Holy) PaletKids zal elke dag aansluiten bij een van de locaties
De Volkstuin (Schiedam – West) Heeft een eigen activiteitenprogramma


Ondertussen bij de BSO - juni 2017
201706 Foto BSOOp ZiezoKids gaan we steeds op avontuur. Deze weken stond de ruimte centraal. Na uren brainstormen over wat er eigenlijk in de ruimte is, hebben de kinderen een filmpje gekeken over ruimtewezens. Ook heeft één kind zijn spreekbeurt, die ging over de ruimte, na schooltijd op de BSO nog een keer uitgevoerd om de kinderen zo veel mogelijk te vertellen over de ruimte, de planeten en de raketten. Hij heeft een echt ruimtepak laten zien en met grote posters laten zien hoe de planeten er uit zien. Naar aanleiding van dit thema hebben de meeste kinderen een eigen ruimtewezen geknutseld. De één met drie ogen, de ander met vier armen of wezens met dikke buiken! Ook zijn er ruilmiddagen ingepland voor de ruimteplaatjes van het stickerboek van de Albert Heijn en heeft de BSO zijn eigen boek vol, waar de kinderen in kunnen bladeren en veel nieuwe dingen kunnen lezen over de ruimte en planeten! Kortom, een leerzame periode over alles waarvan wij denken dat het met de ruimte te maken heeft!

Ondertussen bij de TSO
201706 foto TSODonderdag 1 juni '17 was het Nationale Overblijfdag. Op deze dag hebben wij onze vrijwilligers in het zonnetje gezet.
Zonder hen is de TSO, zoals deze nu gedraaid wordt, niet mogelijk.
Daarom vinden wij het belangrijk om hen te laten zien hoe belangrijk zij zijn in ons team en hebben wij ze met een roos, een persoonlijk kaartje en een lekker stukje gebak verwend!Vakantieprogramma Kidslocaties meivakantie 2017
In de meivakantie hebben wij als thema Schiedam. We willen de kinderen bekend maken met de stad Schiedam en de omgeving waar ze opgroeien. Ze een stukje geschiedenis meegeven van waar ze vandaan komen, maar ook bewust maken van de omgeving, verschillende wijken/culturen en waar de stad om bekend is. Klik op de locaties voor het complete programma. U kunt uw kind(eren) inschrijven bij de pedagogisch medewerkers van uw eigen locatie. 
De locaties waar u uw kind(eren) naartoe kunt brengen en weer op kunt halen zijn;
Het Talent (Schiedam - Nieuwland)
ZiezoKids (Schiedam – West)
PaletKids (Vlaardingen - Holy) PaletKids zal elke dag aansluiten bij een van de locaties
De Volkstuin (Schiedam – West) Heeft een eigen activiteitenprogramma

Ondertussen in de voorjaarsvakantie - 27 februari 2017
De vakantieopvang voor de bso-kinderen is begonnen en ook tijdens de vakantie doen wij veel leuke dingen bij ZiezoKids. Vandaag hebben de kids zelf stoepkrijt gemaakt en mooie tekeningen getekend op een groot vel papier.
20170227 ZiezoKids vakantieopvang siteVakantieprogramma Kidslocaties voorjaarsvakantie 27-2 t/m 3-3-2017
We gaan op ontdekkingsreis in de voorjaarsvakantie! Klik op de locaties voor het complete programma. U kunt uw kind(eren) inschrijven bij de pedagogisch medewerkers van uw eigen locatie. 
De locaties waar u uw kind(eren) naartoe kunt brengen en weer op kunt halen zijn;
Het Talent (Schiedam - Nieuwland)
ZiezoKids (Schiedam – West)
PaletKids (Vlaardingen - Holy) PaletKids zal elke dag aansluiten bij een van de locaties
- De Volkstuin (Schiedam – West) Heeft een eigen activiteitenprogramma

Culinaire woensdagen bij ZiezoKids

Sinds eind 2016 maken en eten we elke woensdagmiddag een heerlijk gerecht. Iedere week mag een kind zijn/haar favoriete gerecht uitkiezen. Op deze manier leren we andere gerechten te proeven en te eten. Het is erg leuk om te zien hoe sommige kinderen hun 'eet' grenzen verleggen. Als we alle gerechten hebben geproefd maken wij er een mooi kookboek van ter herinnering van deze leuke culinaire weken. 

Hieronder een overzichtje van een aantal gerechten tot nu toe, check voor alle gerechten onze FB-pagina: www.facebook.com/KomKidsZiezoKids 
20170215 BSO ZiezoKids kokenopwoensdag siteKo = zijn wie je bent
De afgelopen weken zijn wij met de kinderen van de Kidslocaties bezig geweest met het project Ko = zijn wie je bent. Een project over pesten waar we een positieve draai aan geven door de kinderen bewust te maken van wat pesten eigenlijk is en ze een stukje weerbaarder maken doormiddel van verschillende oefeningen.

Vrijdag 11 juli '14 hebben wij dit project op een speciale wijze afgerond. Tijdens deze afsluiting presenteerden de kinderen aan hun ouders/verzorgers wat zij op de BSO tijdens dit project hebben gedaan en geleerd. Elke locatie had zelf een manier van presenteren bedacht; zo konden gasten bladeren door een echt tijdschrift, een mini-speelfilm bezoeken en prachtige schilderijen bekijken.

20140711 Compilage Ko is zijn wie je bent

We kunnen spreken van zeer geslaagd project en een super afsluiting!