devijfSoms kunnen een aantal tips nieuwe inzichten geven of je verder helpen, daarom 'De vijf…..', 5 praktische tips over verschillende soorten (opvoed)onderwerpen. Ze worden telkens aangevuld dus hier zullen steeds meer tips te vinden zijn. 

- Of het nu een fase is of niet, voor een kind kan verlegenheid knap lastig zijn! Met behulp van een aantal vaardigheden kunnen ze er wél makkelijker om mee om te gaan. Lees hier 5 tips hoe je kinderen hierin kunt ondersteunen.

- Risicovol spelen klinkt gevaarlijk maar het is juist héél goed voor de ontwikkeling van een kind. Hier beschrijven we 5 tips hoe je dit risicovolle spel kunt begeleiden zonder te snel in te grijpen.

- Check hier vijf handige apps die met een gezonde ontwikkeling te maken hebben. Van gezond koken tot bewegen en van een gezonde huid tot sociale media.  
 
- Kinderen kunnen op een veilige manier - want het is niet echt - in hun fantasiespel oefenen met allerlei vaardigheden en situaties, lees hier 5 tips voor in deze magische wereld. 

- Wij hebben de leukste 5 ideeën om samen mooie herinneringen te maken op een rijtje gezet.

- Er zijn vele manieren om kinderen te betrekken bij het opruimproces. We hebben 5 tips die het opruimen soepeler laten verlopen.

- Ken je dat? Op school moeten er boeken gelezen worden maar jouw kind is nou net geen boekenwurm. Hier 5 tips om het #leesplezier terug te vinden.

- Bewegen vinden we belangrijk, daarom delen we elke maand 5 toffe spellen die je samen buiten kan spelen. Bekijk hier de 5 buitenspeelspellen van juni. 

- Spelen met modder is leuk! Je kan er oneindig veel leuke dingen mee maken en doen. Vijf ideeën op rijtje.

- De juiste grenzen stellen. Dat is eigenlijk best lastig, want…. hoe doe je dit nu precies? Hier zijn 5 tips te lezen welke je hierbij kunnen helpen.

- Om december een leuke en stressvrije maand te houden hebben wij hier een aantal tips opgesteld om dit jaar relaxed en gezellig de feestelijkheden van de decembermaand te vieren.

- Door kinderen te laten ontdekken en zelf doen, stimuleer je de zelfstandigheid van kinderen. Wij hebben 5 tips opgesteld over hoe je dit als opvoeder kunt begeleiden.

- Uit onderzoek is gebleken dat kinderen veel minder buiten spelen dan bijvoorbeeld 30 jaar geleden. Dat is eigenlijk zo jammer! Buiten spelen is naast dat het natuurlijk ontzettend leuk is, ook nog eens enorm waardevol voor de ontwikkeling van (jonge) kinderen. Hier lees je 5 redenen waarom het nu eigenlijk zo belangrijk is.

- Voorlezen is voor een kind heel belangrijk. Het is gezellig, maar ook van groot belang voor de ontwikkeling van het kind. Dat geldt voor jonge kinderen, maar zeker ook voor oudere kinderen. Lees hier 5 handige tips.

 Veel opvoedvragen gaan dan ook over het mediagebruik van kinderen. Je wil je kind goed begeleiden maar weet niet altijd hoe. De MediaDiamant is een handige wegwijzer met tips voor ouders om kinderen van 0 tot en met 18 jaar mediawijs op te laten groeien. Meer over de MediaDiamant lees je hier.

- Alle bewegingen van baby’s worden in de loop van de tijd vastgelegd in het brein. Wanneer er genoeg bewogen en ervaren wordt door het kind zullen de hersenen connecties en samenwerkingen tot stand brengen. Tips om baby's meer te laten bewegen, lees je hier.

- Voorlezen kun je op veel verschillende manieren doen. Het belangrijkste doel van voorlezen is dat kinderen geboeid blijven en iets leren van het boek. Klik hier voor de 5 interactieve voorleestips.

- Gaat je peuter binnenkort naar de basisschool? Lees dan zeker vooraf even deze tips voor ouders door.

- Er is een ruime keuze uit verschillende middelbare scholen. Maar hoe maak je nu de juiste? En die overgang van de basisschool naar de middelbare school is voor (bijna) alle kinderen (en ouders) spannend en voor een deel van de kinderen wel heel erg spannend. Hoe ga je daar als ouder mee om, lees hier de tips