Op deze pagina vindt u de updates over de ontwikkelingen rondom het coronavirus en hoe KomKids hiermee omgaat.

Noodopvang Buitenschoolse Opvang

24 februari 2021

Hoewel we van winterse taferelen in zonovergoten dagen zijn beland, bracht de persconferentie gisteravond helaas niet het bericht dat we graag hadden willen ontvangen. De Buitenschoolse Opvang blijft voorlopig (tot 15 maart) nog gesloten, omdat dit tot extra contact tussen scholieren van verschillende scholen leidt.

Lees meer: Noodopvang Buitenschoolse Opvang

Update Beslisboom neuskoudheid en Protocol Kinderopvang

12 februari 2021

Lees meer: Update Beslisboom neuskoudheid en Protocol Kinderopvang

Noodopvang tijdens de voorjaarsvakantie

09 februari 2021

Met de winterse taferelen van afgelopen dagen komt de voorjaarsvakantie (20-28 februari) snel dichterbij. Aangezien de Buitenschoolse Opvang (BSO) voorlopig nog gesloten is, betekent dit dat de vakantieopvang er ook anders uit gaat zien dan gebruikelijk. Wat dit voor u betekent leest u in deze brief.

Lees meer: Noodopvang tijdens de voorjaarsvakantie

Heropening kinderopvang vanaf 8 februari

03 februari 2021

Van het weekend ontvingen we al het mooie bericht: de basisscholen en kinderopvangcentra gaan weer open! Gisteravond werd tijdens de persconferentie de nadere uitwerking hiervan bekend. Via deze brief ontvangt u enkele updates.

Lees meer: Heropening kinderopvang vanaf 8 februari

Verlenging lockdown | Compensatie & mogelijke avondklok

20 januari 2021

Zoals u uit de berichtgeving vanuit de overheid heeft gehoord, zal zowel de kinderopvang als de Buitenschoolse opvang (BSO) en het basisonderwijs tot ten minste 7 februari gesloten zijn.

In deze bijzondere tijd benutten onze Pedagogisch Medewerkers extra hun creativiteit om met nieuwe manieren de kinderen in het zonnetje te zetten. Zo ontvingen we vanmorgen van veel ouders en locaties fantastische foto's van de kinderen die (digitaal) het Nationaal Voorleesontbijt bijwoonden.

Lees meer: Verlenging lockdown | Compensatie & mogelijke avondklok

Verlenging lockdown: noodopvang & compensatie

13 januari 2021

Gisteravond werd bekend dat de lockdown, zoals we die sinds 16 december kennen, wordt verlengd tot en met dinsdag 9 februari.

Lees meer: Verlenging lockdown: noodopvang & compensatie

Coronamaatregelen vanaf 16 december

15 december 2020

Gisteravond is bekend gemaakt dat de kinderopvang vanaf woensdag 16 december (morgen) tot maandag 18 januari net als de scholen dicht zal gaan. Het is een ingrijpend besluit en wij begrijpen goed dat u als ouder daardoor met allerlei vragen zit. De komende 5 weken lijken voor wat betreft de maatregelen voor de kinderopvang voor een groot deel op de situatie uit het voorjaar. In deze brief zetten we de informatie die tot nu toe bekend is voor u op een rij.

Lees meer: Coronamaatregelen vanaf 16 december

Update coronamaatregelen bij KomKids - 14 december

14 december 2020

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Op dit moment verschijnen er diverse berichten in de media over een verwachte aankomende lockdown en de bijbehorende maatregelen. Omdat deze berichten nog niet officieel bevestigd zijn weten wij ook nog niet hoe de kinderopvang er de aankomende tijd uit gaat zien. Zodra er meer bekend is, zullen wij u morgen in de loop van de dag hierover informeren.

Lees meer: Update coronamaatregelen bij KomKids - 14 december

Update maatregelen coronavirus 4 november

04 november 2020

Hoewel de persconferentie gister gelukkig niet direct nieuwe maatregelen voor de kinderopvang bracht, hebben we de afgelopen week wel te maken gehad met een aantal veranderingen. Middels deze nieuwsbrief brengen we u hierover op de hoogte.

Lees meer: Update maatregelen coronavirus 4 november

Update coronamaatregelen

14 oktober 2020

Tijdens de persconferentie gisteravond is bekend gemaakt dat er geen nieuwe maatregelen voor kinderopvang en basisonderwijs worden opgelegd. Daar zijn wij erg blij om, we kunnen kinderen blijven verwelkomen en ouders kunnen blijven werken. Ondanks dat er gisteravond geen nieuwe specifieke maatregelen voor de kinderopvang zijn bijgekomen, willen wij toch een update van het Protocol Kinderopvang en de beslisboom bij u onder de aandacht brengen.

Lees meer: Update coronamaatregelen

0 jaar t/m groep 8 met verkoudheidsklachten welkom

23 september 2020

Naar aanleiding van de persconferentie van afgelopen vrijdag kunnen we het fijne bericht delen dat kinderen van 0 jaar tot en met groep 8 naar de opvang mogen komen als zij zelf verkoudheidsklachten hebben.

Lees meer: 0 jaar t/m groep 8 met verkoudheidsklachten welkom

Aanpassing thuisquarantaine 0-4 jarigen

02 september 2020

Het nieuwe schooljaar is gestart en de groepen zijn weer compleet! Welkom terug allemaal, met de nadruk op allemaal. Gisteravond is namelijk tijdens de persconferentie bekend gemaakt dat kinderen van 0-4 jaar na terugkomst uit een gebied met code oranje of rood niet meer in thuisquarantaine hoeven te verblijven. Dat is goed nieuws! Voor u als ouder/verzorger is daarbij het volgende nog wel van belang:

Lees meer: Aanpassing thuisquarantaine 0-4 jarigen

Aangepast Protocol Kinderopvang

14 augustus 2020

Na zeven tropische dagen op een rij en heel wat perenijsjes, zijn de koelere temperaturen voor iedereen vast erg welkom. Gister werd zelfs de warmste 13 augustus ooit gemeten met 33,2 graden. Naast dit leuke feitje, brengen we u in deze nieuwsbrief op de hoogte over het aangepaste Protocol Kinderopvang. Voor u als ouder/verzorger zijn daarbij twee aanpassingen van belang. 

Lees meer: Aangepast Protocol Kinderopvang

Op (zomer)vakantie naar een land met negatief reisadvies

21 juli 2020

De zomer is officieel begonnen en brengt ons gelijk een mooie week vol zon. Tegen onze verwachtingen in is het mogelijk om op zomervakantie te gaan. Dat hadden we in maart toch niet durven hopen. Gaat u binnenkort op vakantie in het buitenland? Leest u dit nieuwsbericht dan even goed door zodat u weet wat dat voor u betekent als KomKids-ouder. 

Lees meer: Op (zomer)vakantie naar een land met negatief reisadvies

Update maatregelen RIVM: de snottebel

17 juni 2020

Vandaag heeft de woordvoerder van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) bekend gemaakt dat het advies voor neusverkoudheid bij kinderen wordt aangepast. Hoewel de maatregel op de website van het RIVM in de loop van de dag wordt aangepast, hebben zij gelukkig vanmiddag al wel een handreiking online gezet. Dit is fijn nieuws, want hiermee kunnen we u alvast updaten over de aangepaste richtlijn.  

Lees meer: Update maatregelen RIVM: de snottebel

Nieuwe openingstijden BSO en verkoudheidsklachten

12 juni 2020

Sinds deze week zijn, op een enkele uitzondering na, alle locaties van de Hele Dagopvang (HDO), Peuteropvang én de Buitenschoolse Opvang (BSO) weer volledig open. Het was best een moeilijke week. U als ouder heeft ons veel vragen gesteld. In deze nieuwsbrief hoop ik u mee te nemen in de besluiten die wij moeten nemen.

Lees meer: Nieuwe openingstijden BSO en verkoudheidsklachten

In aanloop naar 8 juni

03 juni 2020

Wij zijn blij dat we in samenwerking met de scholen weer een stap vooruit kunnen zetten richting het normale leven. In aanloop naar 8 juni delen we nog een aantal punten met u over onder andere de Buitenschoolse opvang (BSO) locaties met thema, Tussenschoolse opvang (TSO), SummerKids en de compensatieregeling.

Lees meer: In aanloop naar 8 juni

Volledige openstelling 8 juni

28 mei 2020

Vorige week ontvingen we het vrolijke bericht dat vanaf 8 juni ook de Buitenschoolse opvang weer volledig opengaat. Wat dit voor u betekent en welk effect dit heeft op de noodopvang leest u in deze update.

Lees meer: Volledige openstelling 8 juni

Update: leuker en makkelijker

14 mei 2020

We zijn weer helemaal open! Het is een feest om de kinderen weer live te zien en te horen. De vragen en opmerkingen recht uit hun hart en met eindeloos enthousiasme, wat hebben we ze gemist! De noodmaatregelen voor de kinderopvang en het basisonderwijs lopen tot 20 mei. Hoe de situatie na 20 mei zal zijn weten wij helaas nog niet, toch delen wij graag een aantal updates.

Lees meer: Update: leuker en makkelijker

Kinderopvang bij KomKids vanaf 11 mei

07 mei 2020

Volgende week is het zover: we gaan weer open! Komende maandag kunnen de kinderen weer naar hun KomKids-locatie toe en dat vinden we ontzettend fijn. In aanloop naar de heropening van de kinderopvang en gedeeltelijke opening van de Buitenschoolse opvang (BSO), delen we in deze brief met u nog een aantal updates.

Lees meer: Kinderopvang bij KomKids vanaf 11 mei

Compensatieregeling Kinderopvang

30 april 2020

De afgelopen periode heeft u van ons berichten ontvangen waarin onder andere de compensatieregeling werd besproken. Omdat er wisselingen hebben plaatsgevonden in de manier van uitvoering van het compensatieplan, zetten we hieronder alles even voor u op een rij.

Lees meer: Compensatieregeling Kinderopvang

Maatregelen BSO vanaf 11 mei

28 april 2020

Vanaf 11 mei biedt KomKids weer reguliere Buitenschoolse opvang (BSO) aan. Uw kind kan na zijn of haar schooldag weer gezellig naar de BSO. Aangezien de reguliere opvang van 11 tot en met 19 mei zich aanpast aan het schoolrooster, leest u in deze brief praktische informatie hierover.

Lees meer: Maatregelen BSO vanaf 11 mei

Update maatregelen coronavirus 23 april

23 april 2020

Dinsdag 21 april is bekend gemaakt dat vanaf 11 mei kinderen weer naar de kinderopvang kunnen. Wat een fijn bericht om te kunnen delen, zeker na het ontvangen van alle lieve berichten staan we te popelen om de kinderen weer te zien. Tot 11 mei is de kinderopvang alleen beschikbaar voor noodopvang; conform de regels die daarvoor zijn vastgesteld.

Kinderen van 0-4 jaar
Kinderen van 0 tot 4 jaar mogen vanaf 11 mei weer naar de reguliere dagopvang of VKV/ peuterspeelzaal. Heeft u naast uw reguliere contractdagen noodopvang nodig, dan is dat nog steeds mogelijk. U kunt zich voor de noodopvang zoals gebruikelijk aanmelden.

Lees meer: Update maatregelen coronavirus 23 april

Update compensatieregeling Kinderopvang/PSZ/VKV

07 april 2020

Sinds maandag 16 maart is de kinderopvang gesloten voor reguliere opvang. Tot 28 april biedt KomKids enkel aan kinderen van ouder(s) uit cruciale beroepsgroepen noodopvang. Deze maatregel treft veel ouders. We begrijpen daarom ook dat veel ouders vragen hebben over de financiële maatregelen. In deze nieuwsbrief lichten we een aantal zaken toe.

Wat houdt de compensatie in en voor wie is dit bedoeld?
De overheid heeft aangegeven de eigen bijdrage die u betaald heeft aan de kinderopvang/ peuterspeelzaal geheel te compenseren.

Lees meer: Update compensatieregeling Kinderopvang/PSZ/VKV

Pedagogisch spreekuur

03 april 2020

In deze voor iedereen bijzondere tijd, komen sommige kinderen wel en anderen misschien weken niet. Naast dat wij de kinderen missen en zij ons, missen ze ook hun vrienden en vriendinnen van de groep. Alles is nu even anders voor de kinderen.

We kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft over de opvoeding
Vanaf maandag 6 april houdt het Pedagogisch Kenniscentrum een telefonisch pedagogisch spreekuur van 10.00 uur tot 14.00 uur. Ouders kunnen direct met hun opvoedvragen bij het Pedagogisch Kenniscentrum terecht. Denk hierbij aan vragen over: het dagritme, activiteitentips, omgaan met verschillende emoties, zindelijkheid, eten of slapen. Het telefoonnummer 010-4493208 is elke werkdag bereikbaar. U krijgt dan, binnen de gestelde tijden, direct één van de medewerkers uit het Pedagogisch Kenniscentrum aan de telefoon.

Lees meer: Pedagogisch spreekuur