Op deze pagina vindt u de updates over de ontwikkelingen rondom het coronavirus en hoe KomKids hiermee omgaat.

Update Beslisboom neuskoudheid en Protocol Kinderopvang

03 december 2021

Lees meer: Update Beslisboom neuskoudheid en Protocol Kinderopvang

Update coronamaatregelen – maatregelen kinderopvang

02 december 2021

Op vrijdag 26 november heeft het kabinet vervroegd een persconferentie gehouden waarin aanvullende maatregelen zijn aangekondigd. Er werd in de persconferentie alleen gesproken over de maatregelen in het (basis)onderwijs. Het RIVM heeft deze maatregelen echter ook verder uitgewerkt voor de kinderopvang. Naar aanleiding hiervan is het Protocol Kinderopvang & corona gewijzigd. In deze brief leest u in het kort wat het verder voor u en uw kind betekent.

Lees meer: Update coronamaatregelen – maatregelen kinderopvang

Thema-locaties Buitenschoolse Opvang

01 december 2021

Vanaf zondag 28 november gelden er algemene sluitingstijden tussen 17.00 en 05.00 uur voor o.a. sportlocaties (binnen en buiten) en niet essentiële dienstverlening. Een aantal van onze thema-locaties in de Buitenschoolse Opvang (BSO) zijn gevestigd in een sportlocatie of binnenspeeltuin. Gelukkig kunnen de meeste locaties na overleg met onze samenwerkingspartners gewoon open blijven, dat is natuurlijk goed nieuws!

Helaas geldt dat niet voor de locaties VVKS-Kids (Sportpark Willem Alexander), AquaKids (Zwembad-Groenoord) & AquaFun (Zwembad-Zuid).

Lees meer: Thema-locaties Buitenschoolse Opvang

Update coronamaatregelen – Beslisboom

22 november 2021

Afgelopen vrijdag 19 november heeft u een bericht van ons ontvangen over de wijzigingen door het RIVM in het Protocol Kinderopvang & corona. Naar aanleiding deze wijzigingen is vandaag de nieuwe beslisboom gepubliceerd.

Lees meer: Update coronamaatregelen – Beslisboom

Update coronamaatregelen I protocol kinderopvang

19 november 2021

Op vrijdag 12 november heeft het kabinet een persconferentie gehouden waarin nieuwe maatregelen zijn aangekondigd om de sterke stijging van het aantal coronabesmettingen terug te dringen en verdere overbelasting van de zorg te voorkomen. Vandaag (vrijdag 19 november) heeft het RIVM deze maatregelen verder uitgewerkt. Naar aanleiding hiervan is het Protocol Kinderopvang & corona gewijzigd.

Lees meer: Update coronamaatregelen I protocol kinderopvang

Update coronamaatregelen | geef elkaar de ruimte

04 november 2021

Afgelopen dinsdagavond maakte het demissionaire kabinet bekend dat zij met een mix van oude en nieuwe coronamaatregelen de sterke stijging van het aantal besmettingen willen tegengaan om zo de druk op de zorg verlichten. Hoewel het bericht niet als een verrassing kwam, kunnen we goed begrijpen dat niet iedereen het makkelijk vindt om hier opnieuw een creatieve draai aan te geven. Hoe we dit bij KomKids doen en wat dit voor u betekent, leest u in deze brief.

Lees meer: Update coronamaatregelen | geef elkaar de ruimte

Wat kan er weer wel?

01 oktober 2021

Na een periode van vele berichten met 'wat kan er niet’, delen we nu vooral wat er wél weer mogelijk is. Bij KomKids kiezen we ervoor om in stappen vooruit te gaan naar ‘het normaal’. Hierdoor kan elke stap een overwogen beslissing zijn en vooral met plezier worden doorgevoerd. 

Lees meer: Wat kan er weer wel?

Update coronamaatregelen

24 juni 2021

Wat hebben we hiernaar uitgekeken! Na het mooie nieuws van meerdere versoepelingen, kwam er nu ook eindelijk goed nieuws voor de kinderopvang. We kunnen namelijk de bubbels loslaten en dat betekent dat kinderen weer voluit kunnen genieten van hun bewegingsvrijheid op de kinderopvang. In deze update leest u wat de verdere versoepelingen bij KomKids voor u betekenen.

Lees meer: Update coronamaatregelen

Update thema BSO’s

04 mei 2021

Zoals eerder aangegeven zouden we u in de loop van de meivakantie een update geven rondom de eventuele heropening van onze Buitenschoolse Opvang (BSO) met thema. Aangezien er geen wijzigingen zijn in het advies van het RIVM om het mixen van kinderen en medewerkers zoveel mogelijk te beperken, blijven de thema BSO’s ook na de meivakantie helaas nog gesloten. De kinderen worden zoals gebruikelijk op hun reguliere stamlocatie opgevangen en ook daar gaan we er een feestje van maken.

Lees meer: Update thema BSO’s

(Anderstalige) communicatiemiddelen over het coronavirus

04 mei 2021

Er zijn een aantal websites waar informatie over het coronavirus in begrijpelijke taal en/of meerdere talen staat uitgeschreven:

Aanpassing kennisgeving | Continuroosters I BSO

22 april 2021

Het afgelopen jaar was toch even anders dan anders, met tweemaal een tijdelijke sluiting. Maar de Buitenschoolse Opvang (BSO) is weer open en dat is onwijs fijn! Nu de BSO weer regulier geopend is, betekent dit automatisch dat de compensatieregeling tot maandag 19 april van kracht was en daarna is gestopt. Wat dit voor u betekent, leggen we in het kort in deze brief uit.

Lees meer: Aanpassing kennisgeving | Continuroosters I BSO

Update coronamaatregelen HDO & VKV

16 april 2021

Van de week ontvingen we het fijne bericht dat de Buitenschoolse Opvang (BSO) na 4 maanden ook weer opengaat op maandag 19 april. Hoewel de Hele Dagopvang (HDO) en Peuterspeelzaal (VKV) al langer geopend zijn, delen we in deze brief toch een aantal updates rondom de zelftestmogelijkheden en de compensatieregeling.  

Lees meer: Update coronamaatregelen HDO & VKV

Buitenschoolse Opvang opent deuren!

14 april 2021

Yes, het verlossende woord is eruit! De Buitenschoolse Opvang (BSO) kan weer open en we zijn dolblij dit te kunnen delen met alle kinderen en hun ouders. Want wauw, wat hebben we met z'n allen hierop gewacht. Na 4 maanden noodopvang aanbieden is het onwijs fijn dat vanaf maandag 19 april alle kinderen weer naar de BSO kunnen komen. Wat dit voor u betekent, leest u in deze brief.

Lees meer: Buitenschoolse Opvang opent deuren!

Inschrijvingen meivakantie | Buitenschoolse Opvang

01 april 2021

We zien dat ouders zich enthousiast inschrijven voor de vakantieopvang in de meivakantie (26 april – 7 mei). Momenteel zijn wij nog in afwachting van de persconferentie op dinsdag 13 april en hebben we nog geen zicht op hoe de opvang tijdens de meivakantie vorm zal krijgen.  

Lees meer: Inschrijvingen meivakantie | Buitenschoolse Opvang

Verlenging Noodopvang Buitenschoolse Opvang

09 maart 2021

Gisteravond werd in de persconferentie aangegeven dat de huidige maatregelen tot en met dinsdag 30 maart worden verlengd. Dat betekent dat de noodopvang op onze Buitenschoolse Opvang (BSO) locaties beschikbaar blijft zolang de BSO gesloten is. Met goede moed kijken we uit naar de volgende persconferentie van 23 maart waarna wij hopelijk een mooi bericht kunnen delen.  

Lees meer: Verlenging Noodopvang Buitenschoolse Opvang

Noodopvang Buitenschoolse Opvang

24 februari 2021

Hoewel we van winterse taferelen in zonovergoten dagen zijn beland, bracht de persconferentie gisteravond helaas niet het bericht dat we graag hadden willen ontvangen. De Buitenschoolse Opvang blijft voorlopig (tot 15 maart) nog gesloten, omdat dit tot extra contact tussen scholieren van verschillende scholen leidt.

Lees meer: Noodopvang Buitenschoolse Opvang

Noodopvang tijdens de voorjaarsvakantie

09 februari 2021

Met de winterse taferelen van afgelopen dagen komt de voorjaarsvakantie (20-28 februari) snel dichterbij. Aangezien de Buitenschoolse Opvang (BSO) voorlopig nog gesloten is, betekent dit dat de vakantieopvang er ook anders uit gaat zien dan gebruikelijk. Wat dit voor u betekent leest u in deze brief.

Lees meer: Noodopvang tijdens de voorjaarsvakantie

Heropening kinderopvang vanaf 8 februari

03 februari 2021

Van het weekend ontvingen we al het mooie bericht: de basisscholen en kinderopvangcentra gaan weer open! Gisteravond werd tijdens de persconferentie de nadere uitwerking hiervan bekend. Via deze brief ontvangt u enkele updates.

Lees meer: Heropening kinderopvang vanaf 8 februari

Verlenging lockdown | Compensatie & mogelijke avondklok

20 januari 2021

Zoals u uit de berichtgeving vanuit de overheid heeft gehoord, zal zowel de kinderopvang als de Buitenschoolse opvang (BSO) en het basisonderwijs tot ten minste 7 februari gesloten zijn.

In deze bijzondere tijd benutten onze Pedagogisch Medewerkers extra hun creativiteit om met nieuwe manieren de kinderen in het zonnetje te zetten. Zo ontvingen we vanmorgen van veel ouders en locaties fantastische foto's van de kinderen die (digitaal) het Nationaal Voorleesontbijt bijwoonden.

Lees meer: Verlenging lockdown | Compensatie & mogelijke avondklok

Verlenging lockdown: noodopvang & compensatie

13 januari 2021

Gisteravond werd bekend dat de lockdown, zoals we die sinds 16 december kennen, wordt verlengd tot en met dinsdag 9 februari.

Lees meer: Verlenging lockdown: noodopvang & compensatie

Coronamaatregelen vanaf 16 december

15 december 2020

Gisteravond is bekend gemaakt dat de kinderopvang vanaf woensdag 16 december (morgen) tot maandag 18 januari net als de scholen dicht zal gaan. Het is een ingrijpend besluit en wij begrijpen goed dat u als ouder daardoor met allerlei vragen zit. De komende 5 weken lijken voor wat betreft de maatregelen voor de kinderopvang voor een groot deel op de situatie uit het voorjaar. In deze brief zetten we de informatie die tot nu toe bekend is voor u op een rij.

Lees meer: Coronamaatregelen vanaf 16 december

Update coronamaatregelen bij KomKids - 14 december

14 december 2020

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Op dit moment verschijnen er diverse berichten in de media over een verwachte aankomende lockdown en de bijbehorende maatregelen. Omdat deze berichten nog niet officieel bevestigd zijn weten wij ook nog niet hoe de kinderopvang er de aankomende tijd uit gaat zien. Zodra er meer bekend is, zullen wij u morgen in de loop van de dag hierover informeren.

Lees meer: Update coronamaatregelen bij KomKids - 14 december

Update maatregelen coronavirus 4 november

04 november 2020

Hoewel de persconferentie gister gelukkig niet direct nieuwe maatregelen voor de kinderopvang bracht, hebben we de afgelopen week wel te maken gehad met een aantal veranderingen. Middels deze nieuwsbrief brengen we u hierover op de hoogte.

Lees meer: Update maatregelen coronavirus 4 november

Update coronamaatregelen

14 oktober 2020

Tijdens de persconferentie gisteravond is bekend gemaakt dat er geen nieuwe maatregelen voor kinderopvang en basisonderwijs worden opgelegd. Daar zijn wij erg blij om, we kunnen kinderen blijven verwelkomen en ouders kunnen blijven werken. Ondanks dat er gisteravond geen nieuwe specifieke maatregelen voor de kinderopvang zijn bijgekomen, willen wij toch een update van het Protocol Kinderopvang en de beslisboom bij u onder de aandacht brengen.

Lees meer: Update coronamaatregelen

0 jaar t/m groep 8 met verkoudheidsklachten welkom

23 september 2020

Naar aanleiding van de persconferentie van afgelopen vrijdag kunnen we het fijne bericht delen dat kinderen van 0 jaar tot en met groep 8 naar de opvang mogen komen als zij zelf verkoudheidsklachten hebben.

Lees meer: 0 jaar t/m groep 8 met verkoudheidsklachten welkom